Първият национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен “Дунавски ЗВЕЗДИ”- Силистра е открит

https://www.24chasa.bg/region/article/7647064 www.24chasa.bg

Конкурсът ще се провежда ежегодно в три дни, 9, 10 и 11 септември, без да се променят датите, а именно това е и началото от поредицата тържества в града.

На 14-ти септември /Кръстовден/ се отбелязва празника на град Силистра. В идните дни Силистра отново ще се превърне в център на певческото изкуство. На брега на красивата река Дунав ще си дадат среща деца, родители и педагози от цяла България.

Над 80 са участниците изпратили своите заявки за участие. Музикалното събитие, дава възможност за изява, стимулира певческите таланти на деца от различни възрасти. Това събитие е част от културния афиш на Силистра, подкрепено от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов, по идея на популярният и обичан изпълнител Йордан Марков. Събитието се радва на подкрепата и на министерство на културата, на много силистренски спонсори и знаменитости. Председател на журито е Тони Димитрова, а членове са: Мартина Иванова- певица, Доротея Бальовска – музикален педагог и организатор на конкурс „Речни ноти“ в град Тутракан,Николай Текелиев – журналист, Директор на пресклуба в Българска Телеграфна Агенция- София и отговорник за подбор на участници за международни конкурси в чужбина и Светослав Лобошки – композитор, водещ е Драго Драганов.

По време на тържественото откриване поздрави поднесе кметът на общината д-р Юлиян Найденов и каза: “ С първия национален конкурс „Дунавски ЗВЕЗДИ” поставяме начало за творческа изява на сцена на талантите от цялата страна и ще развиваме идеята в годините. Хилядолетният ни град заслужава да е сцена на звездите.

Благодаря на г-н Йордан Марков –организатор на конкурса, на спонсорите на събитието, на журито“. След конкурсната програма Журито ще присъди „Гран- при“ в III и IV възрастови групи в категория „Индивидуални изпълнители“ и във II група на категория „Дуети , Триа и Вокални формации“.

Също така то ще определи от I-во до VI-то място във всички възрастови групи и категории, както и награди в категориите: за най-малък участник, за най-атрактивно представяне, за най-добро изпълнение на българска песен.

Носителят на специалната награда на Кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов получава: грамота, специално изработена кристална статуетка и парична награда. Ще бъде връчена и специалната награда на Министерство на културата на Република България.

Можем да се поздравим и да си пожелаем: На добър час на Дунавските звезди!

Първият национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен “Дунавски ЗВЕЗДИ”- Силистра е открит

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи