Първият национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен “Дунавски ЗВЕЗДИ”- Силистра е открит

https://www.24chasa.bg/region/article/7647064 www.24chasa.bg

Конкурсът ще се провежда ежегодно в три дни, 9, 10 и 11 септември, без да се променят датите, а именно това е и началото от поредицата тържества в града.

На 14-ти септември /Кръстовден/ се отбелязва празника на град Силистра. В идните дни Силистра отново ще се превърне в център на певческото изкуство. На брега на красивата река Дунав ще си дадат среща деца, родители и педагози от цяла България.

Над 80 са участниците изпратили своите заявки за участие. Музикалното събитие, дава възможност за изява, стимулира певческите таланти на деца от различни възрасти. Това събитие е част от културния афиш на Силистра, подкрепено от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов, по идея на популярният и обичан изпълнител Йордан Марков. Събитието се радва на подкрепата и на министерство на културата, на много силистренски спонсори и знаменитости. Председател на журито е Тони Димитрова, а членове са: Мартина Иванова- певица, Доротея Бальовска – музикален педагог и организатор на конкурс „Речни ноти“ в град Тутракан,Николай Текелиев – журналист, Директор на пресклуба в Българска Телеграфна Агенция- София и отговорник за подбор на участници за международни конкурси в чужбина и Светослав Лобошки – композитор, водещ е Драго Драганов.

По време на тържественото откриване поздрави поднесе кметът на общината д-р Юлиян Найденов и каза: “ С първия национален конкурс „Дунавски ЗВЕЗДИ” поставяме начало за творческа изява на сцена на талантите от цялата страна и ще развиваме идеята в годините. Хилядолетният ни град заслужава да е сцена на звездите.

Благодаря на г-н Йордан Марков –организатор на конкурса, на спонсорите на събитието, на журито“. След конкурсната програма Журито ще присъди „Гран- при“ в III и IV възрастови групи в категория „Индивидуални изпълнители“ и във II група на категория „Дуети , Триа и Вокални формации“.

Също така то ще определи от I-во до VI-то място във всички възрастови групи и категории, както и награди в категориите: за най-малък участник, за най-атрактивно представяне, за най-добро изпълнение на българска песен.

Носителят на специалната награда на Кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов получава: грамота, специално изработена кристална статуетка и парична награда. Ще бъде връчена и специалната награда на Министерство на културата на Република България.

Можем да се поздравим и да си пожелаем: На добър час на Дунавските звезди!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да види майка си е предсмъртното му желание Тежко болен българин, лекуван в Италия, избра да издъхне в родината си. 34-годишният нашенец поема на своето последно пътуване, за да види родната си майка, преди да затвори очи завинаги. Покъртителната история разплака България и Италия, след като бе публикувана на сайта на медицинска организация в

Първа експозиция за слепи в България. След обиколката всеки трябва да познае какво е усетил Да видиш Дунав мост, но не с очи, а с ръце! Това предлага първата по рода си изложба за незрящи у нас. Девет експоната могат да бъдат усетени в Историческия музей в Русе, научи "България Днес". Посетителите преживяват едни от най-емблематичните сгради в

Снимка на пътен полицай яхнал тротинетка и движещ се в средата на централен булевард в столицата стана абсолютен хит в социалните мрежи