Община Мездра ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“

https://www.24chasa.bg/region/article/7647514 www.24chasa.bg

За поредна година доброволци от община Мездра ще се включат в националната кампания „Да изчистим България заедно“. Експертите от Общинската екологична инспекция вече са набелязали точките за почистване в гр. Мездра и селата в общината.

Доброволците от общинската администрация ще чистят на два обекта – единият ще премине от Мездра, по ул. Христо Ботев, към селата Моравица и Руска Бяла, а вторият – по стария път за Моравица до депото за твърди битови отпадъци.

Кметът на община Мездра инж. Генади Събков призовава за активно включване на жителите на града и селата в кампанията.

„Чудесно е да има такива инициативи, но тези прояви трябва да са ежедневни, а и трябва да се възпитаме да не изхвърляме отпадъци на непредназначени за това места. Отпадъците са един от най-сериозните проблеми пред общините, тъй като депонирането и сепарирането им става все по-скъпо. Надявам се чрез компостиращата инсталация, която ще изградим съвместно с община Враца, да намалим количествата зелен отпадък, които предаваме на регионалното депо“, добави Събков.

Представителите на учебните заведения на територията на Общината ще почистват териториите около училищата и детските градини. От ДП „НКЖИ“ са заявили желание да почистят гаровия район.

По време на кампанията през 2018 г. бяха събрани близо 27 тона отпадъци.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с