Екип от Мездра ще представя област Враца на състезание на БЧК

https://www.24chasa.bg/region/article/7647606 www.24chasa.bg

Областната организация на БЧК започна обучение на възрастен авариен екип /ВАЕ/ за Национално състезание по първа долекарска помощ. Участниците трябва да са над 60 –годишна възраст. Тренингът се провежда в Общински център за социални услуги и дейности – Мездра. В екипа от Мездра, който ще представи област Враца на състезанието са включени Румяна Христова, Светла Василева, Любомир Лишковски и Николина Игнатова. Обучението се води от екип, ръководен от Гергана Михалчева – председател на областната структура на БЧК – Враца. Курсът включва теми, касаещи първа долекарска помощ, реакции при бедствия, аварии, катастрофи, психосоциална подкрепа, права на възрастните хора и др.

Националното състезание ще бъде проведено в дните 11-13 октомври в с. Лозен. В него ще се съревновават 16 екипа, които трябва да преминат през 10 пункта, включващи симулации и различни казуси по първа долекраска помощ.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с