Условна присъда и 400 000 лв. глоба за неплатени данъци

https://www.24chasa.bg/novini/article/7647662 www.24chasa.bg

Близо 400 000 лв. трябва да плати управител на фирма за неплатени данъци, реши състав на Варненския окръжен съд. Точната сума е 390 000 лв., заедно с дължимите лихви.

Сашо Стефанов бе осъден от състав на Варненския окръжен съд на три години лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок от 5 години, в наказателно производство по общия ред. 56-годишният мъж бе обвинен в това, че като управител и представляващ фирма „Ферос“ ЕООД избегнал плащането на ДДС в особено големи размери, като потвърдил неистина в подадени лично от него и чрез други две лица справки-декларации в НАП. Престъплението е извършено като продължавано деяние от март 2003 до януари 2005 год.

С присъдата си съдът задължи Сашо да плати на Министерството на финансите сумата, представляваща претърпени имуществени вреди от държавата заедно със законните лихви до окончателното й издължаване. В негова тежест са и направените разноски по продължилото години наказателно дело в размер на 1533,60 лева.

Съдебният акт на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с