Инвеститор от "Столипиново" влиза в битката за кмет на район "Източен"

https://www.24chasa.bg/region/article/7649071 www.24chasa.bg
Адвокат Георги Колев представи Илия Матаков като кандидат за кмет на район "Източен".

Строителен предприемач от "Столипиново" се зарече да сложи огромна табела на администрацията на район "Източен" с денонощен телефон. "На него хората ще звънят денонощно да ме търсят при бедствия, аварии и всякакви проблеми. Ще назнача служители, които да приемат обажданията", заяви 45-годишният Илия Матаков. Той развива бизнес в етническия квартал повече от 25 г. И твърди, че единствените законни сгради на ул. "Елба" и "Възход" са неговите. Останалите 85% постройки в квартала били незаконни.

Матаков влиза в битката за кмет на район "Източен" от гражданската си квота на Земеделския съюз "Александър Стамболийски". Претендентът за градоначалник от същата политическа сила Георги Колев го представи като сериозен инвеститор. "Много добре познавам квартала. Инфраструктурата е нула. Няма тротоари, повечето улици са без настилка. Там календарът е спрял", описа Матаков. По думите му много българи живеят в "Столипиново" и липсата на видеонаблюдение и усещане за сигурност са отчайващи.

Квартал "Гладно поле" пък разполагал с огромен инвестиционен потенциал. Не случайно там е определен вторият градски център на Пловдив. "Каменица-2" според Матаков е с интензивно застрояване, зелените площи са превърнати в паркинги, малко били и детските градини.

"За нас район "Източен" е голям парадокс - разполага с инвестиционен потенциал и в същото време има места, които са застинали няколко века назад", допълни адвокат Колев. Според него "Столипиново" е прекрасна предизборна дъвка. Но не бива "Източен" да се олицетворява единствено с етническия квартал.

Илия Матаков е третият претендент за районен кмет на ЗС "Александър Стамболийски". За "Южен" ще се бори журналистът Илиян Велков, а за "Западен" - спортистът Иван Запрянов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да види майка си е предсмъртното му желание Тежко болен българин, лекуван в Италия, избра да издъхне в родината си. 34-годишният нашенец поема на своето последно пътуване, за да види родната си майка, преди да затвори очи завинаги. Покъртителната история разплака България и Италия, след като бе публикувана на сайта на медицинска организация в

Първа експозиция за слепи в България. След обиколката всеки трябва да познае какво е усетил Да видиш Дунав мост, но не с очи, а с ръце! Това предлага първата по рода си изложба за незрящи у нас. Девет експоната могат да бъдат усетени в Историческия музей в Русе, научи "България Днес". Посетителите преживяват едни от най-емблематичните сгради в

Снимка на пътен полицай яхнал тротинетка и движещ се в средата на централен булевард в столицата стана абсолютен хит в социалните мрежи