Пожарникари и кмет евакуираха хлапета, учиха ги да гасят пламъци

https://www.24chasa.bg/region/article/7649106 www.24chasa.bg
Кметът на "Западен" Димитър Колев /вляво/ се включи в гасенето.

Огнеборци, водени от началника си Васил Димов дойдоха с пожарна в детска градина "Дружба", филиал "Първи юни" в Пловдив и буквално смаяха хлапетата. В показното се включи и кметът на район "Западен" Димитър Колев. Те демонстрираха как трябва да се действа при възникване на пожар.

Занятието е по повод Седмицата на пожарната безопасност, която се провежда от 9 до 15 септември. Главен инспектор Димов разясни на служителите в детска градина какви да бъдат първите им действие при избухване на огън. "На първо място е безопасността на децата и работещите в заведението, като най-важното е всички да бъдат изведени извън сградата", каза той.

Възпитателите имаха възможност да разберат как на практика се гасят пламъци. Огнеборците симулираха и извънредна ситуация, при която децата бяха евакуирани от сградата, в нея бяха разпънати линии за борба със стихията и бе изведен учител, останал в детската градина.

Малчуганите получиха изключително ценни съвети, като най-важният от тях бе в случай на пожар да сигнализират по най-бързия начин на възрастните и да се насочат към изходите. Децата останаха изключително впечатлени от срещата си с пожарникарите, като имаха възможност лично да разпръскват водна струя, да разгледат каските и униформите на огнеборците и да видят отблизо противопожарен автомобил. За благодарност те подариха на своите гости изработени от тях рисунки, а накрая всички заедно се снимаха за спомен.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.