Завършват най-новия парк в пловдивския район "Западен"

https://www.24chasa.bg/region/article/7651003 www.24chasa.bg
Димитър Колев /в средата/ инспектира строителството на най-новия парк в "Западен".

На финала е изграждане на най-новия парк в пловдивския район "Западен". Той се строи на мястото на старата детска градина "Мир".

"Готови са голяма част от алеите, които са на площ от 600 квадратни метра, поставено е и цялото осветление, започва да се изгражда детската площадка", заяви кметът на района Димитър Колев, който инспектира обекта.

По думите му договорено е видеонаблюдение, което е изключително важно на фона на зачестилите посегателства срещу подобен род обекти". Предимство на новия парк е, че на това място има огромни дървета, някои от тях на повече от 50 години, които предлагат прохлада.

Оформени се вече местата, на които ще бъдат поставени детската площадка, фитнесът на открито, кътовете за отдих с пейки и питейната чешма. Предвижда се да се изгради една повдигната сцена за представления на открито. На по-късен етап в проекта е залегнало и обособяването на игрище за мини футбол, както и маси за тенис и за игра на шах.

Това е поредният парк, която се изгражда в района. През последните четири години бяха направени или изцяло обновени три зони за отдих - "Акациева горичка", "Розариума" и парка в квартал "Прослав".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кметът на София Йорданка Фандъкова отново припомни за забраната столичани да се разхождат в градини и паркове през уикенда заради ширещата се епидемия от COVID-19. Това бе и повод екипите на столичната полиция да засилят проверките в паркове и пешеходни зони. В събота полицаи предупреждаваха гражданите

Интересен начин да спрат съседите си да излизат си измислиха в столична кооперация. Ликът на шефът на кризисния щаб ген. Мутафчийски посрещаше всеки, който беше решил да излезне извън пределите на блока. Снимка: Забелязано в

Въпреки призивите на оперативния кризисен щаб всички да си останат по домовете и през днешния ден много столичани решиха да използват благоприятната прогноза и да излезнат на чист въздух. Полицията беше поставила патрули на възлови места в столицата, където по принцип има струпване на хора, а полицаите се опитваха всячески да накарат хората