Чудото се случва в Дома на доброто в с. Коньово, Новозагорско

https://www.24chasa.bg/region/article/7651575 www.24chasa.bg

Месец след откриването на Дома на доброто в с. Коньово, Новозагорско, потокът от хора към него не спира. От близо и далеч прииждат да видят, да се помолят за изцеление или за решаване на проблем, да се докоснат до вещите на Пророка на народа дядо Влайчо. Води ги спомена, вярата, желанието за по-добро. Води ги понякога и желанието за чудо. И то – чудото, се случва, казват някои и разказват как след няколко посещения и докосване до статуята на Ясновидеца, до саркофага с неговите мощи намират изцеление, решават и други несгоди в живота. Често прага му прекрачват млади двойки, които нямат все още така желаната рожба. „Чухме, че преди Дядо Влайчо е помагал при проблем като нашия, идвайки тук, имаме нова надежда“, казват те.

Приживе Дядо Влайчо помогнал на много хора. Неговата дарба, оценявана като най-силна по нашите земи, да познава миналото и да вижда в бъдещето, била причина да търсят подкрепата му. А днес, години след кончината му, водени от чутото и преживяното, хората продължават да вярват и търсят помощ. Особен прилив на енергия усещаме, казват млади и стари, стъпили в Мемориалния комплекс. Спокойствие и облекчение обгръщат озеленения му двор, под сенките на старите дървета.

„Ако сме успели да запазим спомена, да спазим завета на Пророка да помагаме на хората, значи сме постигнали целта си“ – казва кметът на община Нова Загора Николай Грозев.

Чудото се случва в Дома на доброто в с. Коньово, Новозагорско

Изграден по негова идея за по-малко от 2 години, с ентусиазма и помощта на много хора, комплексът вече е духовен център за добри помисли. Прекрасната градина, музейна експозиция и параклиса с мощите на Пророка на народа очакват всеки ден от 9 до 17 часа своите посетители.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното