Изпратиха общинските съветници в Монтана с плакети

https://www.24chasa.bg/region/article/7651863 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

Председателят на Общинския съвет в Монтана Иво Иванов подари почетни плакети в знак на благодарност за видимите резултати и добрия тон в работата на местните парламентаристи.

Зам.-кметът Тихомир Антонов ще е временният кмет на общината за месец до изборите, решиха на последната сесия. Според действащото законодателство, след регистрацията си за участие в изборите за местни органи на властта, действащите кметове трябва да излязат в отпуск. Временни кметове докато трае предизборната кампания ще бъдат специалистите в селата Благово, Вирове, Габровница, Горно Церовене, Д-р Йосифово, Долно Белотинци, Николово, Смоляновци, Стубел и Студено буче. Тези села имат над 350 жители и освен за общински кмет и съветници на 27 октомври ще гласуват и за кмет на кметство, решиха общинските съветници в Монтана.

На заседанието на 12 септември бе приет отчета за изпълнение на бюджета на община Монтана за първото полугодие. Първоначалният бюджет на община Монтана за 2019 година е в размер на 43 705 000 лева и се изпълнява при стриктно спазване на изискванията. Към 30 юни т.г обемът му възлиза на 46 329 480 лева,а изпълнението на приходната част е 26 331 167 лева.

По традиция, преди началото на учебната година съветниците гласуваха и предложение за формиране на паралелки в детски градини и под 10 ученика в общинско училище. Решено бе да се заделят средства по чл. 64 от Закона за отпадъците за закупуване на сметосъбиращ автомобил за Регионалното депо за твърди битови отпадъци на лизинг. Също така бе допълнена и изменена Наредбата за управление на отпадъците. служители на общината ще проверяват сигналите за нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци върху частни, държавни и общински имоти, и след съставяне на протокол ще ги предава на РИОСВ. В тази връзка общината ще дава под наем контейнери за строителни отпадъци.

„На финала сме на един от най-силните мандати, каза кметът Златко Живков. Камбаната на председателя Иво Иванов ще удари за последен път за заседание в този състав, но аз вярвам, че две трети от общинските съветници отново ще влязат в новия съвет. Прехвърляме всяка година и това е единственият случай на завършване дейността на този местен парламент без тежки противоборства. Благодаря за добрата ви работа. Това ми даде възможност да насоча силите си и енергията в управлението на общината Тази сесия събира в дневния си ред 51 точки, тъй като е единствена за август, септември и октомври. При нас пристигна и радостната вест за ремонта на пътя Мездра- Ботевград, едно тежко трасе и ние ще съдействаме така както ми заръча премиерът.“, допълни кметът и пожела успех на изборите. А председателят на Общинския съвет Иво Иванов сподели мечтата си през новия мандат местните парламентаристи да работят в нова по- функционална зала, предназначена специално за тях.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Реал" (Мадрид) Карим Бензема иска разрешение да играе за друг национален отбор, след като не попада в този на Франция. Нападателят е в изгнание от представителния тим след скандала с изнудването на Матийо Валбуена. Въпреки многобройните призиви да бъде върнат при "петлите", президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае

Малки шапчици, терлички и октоподчета получиха недоносени бебета в болницата в Русе. Фондация "Нашите недоносени деца" дари на малките пациенти на УМБАЛ "Канев" пъстри подаръци по повод Световния ден на недоносените бебета, който се отбелязва на 17 ноември. "Плетивата са изработени от доброволци с големи сърца

Български котарак за първи път стана световен шампион. Животното взе призовото място на най-голямата международна изложба за родословни котки, провела се в германския град Фрайбург. Той се казва Бенджъмин и е на 4 години. Породата му е британска късокосместа златна чинчила. Преди за стане световен шампион