В Тънково строят обществена сграда с пенсионерски клуб и фитнес

https://www.24chasa.bg/region/article/7651997 www.24chasa.bg
Кметът на Несебер показва плана на жителите на града

Община Несебър ще строи обществена многофункционална сграда за жителите на Тънково, за да подобри социалният им живот и да улесни достъпа до административни услуги. Планът за нея вече е одобрен, а кметът на общината Николай Димитров и на селото Христо Николов направиха първата копка.

Новата сграда ще е на 3 етажа със сутерен. В него ще са разположени два склада за инвентар, склад за гориво, архивно помещение и машинно отделение за асансьор.

На първия етаж ще има пенсионерски клуб с два санитарни възела, единият от който е оразмерен за ползване и от инвалиди. В него са предвидени общо помещение и много кътове за тихи игри, включително и компютърен. На втория етаж е проектирана многофункционална зала със склад и канцелария за администрацията на общината, а на третия ще има и фитнес със съблекални.

Според кмета Николай Димитров строителството ще започне след окончателното завършване на процедурите за обходния път на Тънково, чийто документация вече е в Областната служба "Земеделие и гори". Към шосето била проектирана и велоалея от светофара на главния път за Варна към Тънково, за която вървели съгласовки с ресорните инстанции.

С реализиране на проекта ще се постигне задоволяване на обществените нужди на жителите на Тънково от помещения, в които да се осъществява социалния и културен живот на селото и ще се осигури достъп до административни услуги в населеното място, каза кметът на Несебър. Сградата била част от строителната програма на общината за 2019 г. Тя е съобразена с бурното развитие на общината в последните години, което налага разширение на социалната инфраструктура, обясниха от местната администрация.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Труп на бебе делфинче изплува на централния плаж във Варна. Мъртвото животно е забелязана вчера рано сутринта. След сигнал от разтревожени хора екоинспекцията в морската столица ще направи проверка по случая. Служители ще свалят биометрични данни на бозайника, за да установят причината за смъртта. 38 са загиналите китоподобни по нашето Черноморие

С нова порция обвинения се сдоби соченият за дясна ръка на Божо Кравата крими герой Иван Терзийски-Веждата. Наред с делото за участие в наркобандата на Божидар Кузманов Веждата застава пред Темида и заради нападение над ченгета. Повод е предотвратен опит да се саморазправи със съпругата си Розалия. Като бонус към това Веждата ще отговаря за закана

Грижовен и всеотдаен е Деян Донков, гальовно известен в артистичните среди като Динката. Яко! Той е баща мечта, който прекарва всяка свободна минута със сина си Христо. Въпреки тежкия си работен график Донков успява да се разходи с детето си и дори да свърши й полезна работа.