В Тънково строят обществена сграда с пенсионерски клуб и фитнес

https://www.24chasa.bg/region/article/7651997 www.24chasa.bg
Кметът на Несебер показва плана на жителите на града

Община Несебър ще строи обществена многофункционална сграда за жителите на Тънково, за да подобри социалният им живот и да улесни достъпа до административни услуги. Планът за нея вече е одобрен, а кметът на общината Николай Димитров и на селото Христо Николов направиха първата копка.

Новата сграда ще е на 3 етажа със сутерен. В него ще са разположени два склада за инвентар, склад за гориво, архивно помещение и машинно отделение за асансьор.

На първия етаж ще има пенсионерски клуб с два санитарни възела, единият от който е оразмерен за ползване и от инвалиди. В него са предвидени общо помещение и много кътове за тихи игри, включително и компютърен. На втория етаж е проектирана многофункционална зала със склад и канцелария за администрацията на общината, а на третия ще има и фитнес със съблекални.

Според кмета Николай Димитров строителството ще започне след окончателното завършване на процедурите за обходния път на Тънково, чийто документация вече е в Областната служба "Земеделие и гори". Към шосето била проектирана и велоалея от светофара на главния път за Варна към Тънково, за която вървели съгласовки с ресорните инстанции.

С реализиране на проекта ще се постигне задоволяване на обществените нужди на жителите на Тънково от помещения, в които да се осъществява социалния и културен живот на селото и ще се осигури достъп до административни услуги в населеното място, каза кметът на Несебър. Сградата била част от строителната програма на общината за 2019 г. Тя е съобразена с бурното развитие на общината в последните години, което налага разширение на социалната инфраструктура, обясниха от местната администрация.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане