Инж. Г. Събков: Предприетите действия в с. Типченица имат спасителен характер

https://www.24chasa.bg/region/article/7653641 www.24chasa.bg

В отговор на запитване от живущи в с. Типченица, защо в селото няма вода и какви действия ще бъдет предприти, кметът на община Мездра отговори:

„Притеснението Ви за водния режим в с. Типченица е разбираемо. Със съжаление трябва да кажа, че това е проблем не само за Вашето село, но и за други села и гр. Мездра.

Засушаването през летните месеци доведе до пресъхване или чувствително намаляване на дебитите на водоизточниците, от които черпи вода ВиК- Мездра за с. Типченица. Община Мездра и водоснабдителното дружество правят всичко възможно населението да не остане без вода. На 11 септември 2019 г. бяха изпратени цистерни с промишлена и питейна вода и туби с минерална вода, които да задоволят нуждите за момента.

Назначеният с моя заповед специалист Даниел Драганов се отзова на всеки сигнал и прави организация за доставяне на вода в селото, включително и на трудноподвижни стари хора.

ВиК дружеството обещава да продължи да търси алтернативни начини, за да не остава населението без вода.

Предприетите до този момент действия в създадената критична ситуация имат спасителен характер, но не решават трайно проблема. Община Мездра се ангажира да подпомогне ВиК- Враца с осигуряване на водоноска и ежедневни доставки на вода.

Надявам се на разбиране от Ваша страна“.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното