Инж. Г. Събков: Предприетите действия в с. Типченица имат спасителен характер

https://www.24chasa.bg/region/article/7653641 www.24chasa.bg

В отговор на запитване от живущи в с. Типченица, защо в селото няма вода и какви действия ще бъдет предприти, кметът на община Мездра отговори:

„Притеснението Ви за водния режим в с. Типченица е разбираемо. Със съжаление трябва да кажа, че това е проблем не само за Вашето село, но и за други села и гр. Мездра.

Засушаването през летните месеци доведе до пресъхване или чувствително намаляване на дебитите на водоизточниците, от които черпи вода ВиК- Мездра за с. Типченица. Община Мездра и водоснабдителното дружество правят всичко възможно населението да не остане без вода. На 11 септември 2019 г. бяха изпратени цистерни с промишлена и питейна вода и туби с минерална вода, които да задоволят нуждите за момента.

Назначеният с моя заповед специалист Даниел Драганов се отзова на всеки сигнал и прави организация за доставяне на вода в селото, включително и на трудноподвижни стари хора.

ВиК дружеството обещава да продължи да търси алтернативни начини, за да не остава населението без вода.

Предприетите до този момент действия в създадената критична ситуация имат спасителен характер, но не решават трайно проблема. Община Мездра се ангажира да подпомогне ВиК- Враца с осигуряване на водоноска и ежедневни доставки на вода.

Надявам се на разбиране от Ваша страна“.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С условни присъди се разминаха шестима граничари, обвинени, че са прибирали подкупи, за да пропускат безпрепятствено камиони и автобуси през ГКПП Малко Търново. Като виновни за участие в престъпна банда за взимане на рушвети са признати Кирил Костов, Благой Димитров, Сергей Атанасов, Петко Грудов, Георги Ташев и Денис Юсеин

Невърнат дълг на сръбския кримитип Дарко Таминджич е най-вероятната причина за разстрела на столичния бизнесмен Любомир Пенев. В това са убедени хора, близки до разследването на кървавата трагедия от далечната 1999 г. Както повечето поръчкови покушения в годините на прехода и това до ден днешен не е разкрито

Личният живот на аржентинската футболна легенда Диего Армандо Марадона е изпъстрен с куп скандали. Затова не е никак чудно, че името му отново е замесено в дело за бащинство. Към днешна дата Марадона има припознати двама синове и три дъщери от четири различни жени. Сред тях са бившите му съпруга и годеница - Клаудия Вилафане и Вероника Охеда