Ремонти объркват първия учебен ден на 3 училища в Добрич

https://www.24chasa.bg/region/article/7655729 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Близо 650 първокласници - с 35 повече от миналата година, ще прекрачат училищния праг в Добрич. Те ще бъдат посрещнати тържествено във всички училища от техните учители – каза зам.-кметът д-р Емилия Баева. Всеки първокласник ще получи от кмета Йордан Йорданов по две упражнителни тетрадки по писане и смятане със символи на града, комплект цветни моливчета, светлоотразителна лепенка за раница и лично поздравление. В общинските училища ще се обучават около 7430 ученици в 335 паралелки. В детските градини се възпитават над 2150 деца. За първи път 535 деца разпределени в 21 първи групи ще прекрачат прага на детските градини – каза още д-р Баева.

Тя припомни за амбициозната програма това лято на общината – ремонт на детски градини, ясли, които се финансират от бюджета на общината в размер на 760 000 лв.

По проект на общината, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж“ продължават ремонтните дейности в основно училище „Христо Ботев“, езикова гимназия „Гео Милев“, природоматематическа гимназия „Иван Вазов“ и детска граници „Зорница“. В училищата е създадена временна организация на учебния процес – съобщи още Баева. В училище „Христо Ботев” заради ремонтните работи учениците ще започнат учебната година на три смени. Двете гимназии ще посрещнат първия учебен ден в други училища.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното