Доц. Борислав Великов подпомага със стипендии млади хора и през новата учебна година

https://www.24chasa.bg/region/article/7655813 www.24chasa.bg
Снимка: Авторката

Председателят на 39-то Народно събрание доц. Борислав Великов за 16-та поредна година подкрепя финансово млади хора от регион Монтана за образованието им. Той утвърди своите стипендианти на традиционна среща в навечерието на новата учебна 2019/2020 година.

През трите си мандата в парламента като народен представител на Монтана, и извън него, доц. Великов подпомага с лични средства образованието на студенти и ученици от област Монтана, насърчава младежите да учат и да се развиват, а после да се върнат в нашия край и да работят за съживяването му.

45 вече са завършили образование и се реализират в живота. Още десет младежи пък предстои да прекрачат прага на учебните заведения и през новата учебна година.

Доц. Великов има фондация на свое име, като част от нейната работа е приоритетно да финансира обучението на младежи от регион Монтана. Някои от ученолюбивите деца без родител или от социално слаби семейства са поемани и подкрепяни още от основното и средното училище, после и във висшето, за да им се даде шанс за развитие като на връстниците им от семейства с двама родители и добри доходи. Всички от вече завършилите стипендианти на доц. Великов са намерили своята желана реализация. Има ядрен физик на работа в Германия, експерт в администрацията на Народното събрание, химик специалист по фин органичен синтез и супермолекулярна химия, юрист в ДАНС, счетоводители, финансисти, учители, професионален танцьор в ансамбъл „Българе” и още много други.

През новата учебна година продължават обучението си младежи с математика в СУ, експерт по национална сигурност, педагози, финансисти, кандидат-учители, спортист биатлонист в НСА. Повечето препотвърдиха и тази година желанието си след завършването си да се върнат и работят в нашия край.

„Не поставям някакви специални условия на моите стипендианти. Но препоръката ми е да имат висок успех и желание после да се върнат и работят за нашия край. Преди ми беше по-лесно да дарявам цялата си депутатска заплата за стипендии, болни, читалища, църкви, спорт, сега е по-трудно изцяло с лични средства. Но ще го правя, докато мога, явно така съм устроен“, каза в отговор на въпрос на медиите доц. Великов.

За 15 години за стипендиите са отделени близо 150 000 лв.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното