Ковачевци получи пари за ремонт на военен паметник

https://www.24chasa.bg/region/article/7656705 www.24chasa.bg

Министерски съвет одобри допълнителен трансфер по бюджета на община Ковачевци за 2019г., за ремонт на военния паметник в село Слатино.

С Постановление на Министерски съвет № 219 от 5 септември 2019г., са отпуснати средства на Ковачевци в размер на 3000 лева.

Паметникът – костница в Слатино е изграден в памет на убитите герои през войните 1912-1944г. Паметникът е изграден от бигор.

Съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за военните паметници, военните паметници са публична общинска собственост и задължение на общините е да полагат грижи и да ги опазват.

Предстои Община Ковачевци да извърши ремонт на паметника в най- малкото селце на територията на общината. Поддържайки тези обекти, показваме на идните поколения, че съхраняваме и пазим делата на нашите деди, завоювали свободата ни.

В последните две години на територията на общината от общо единадесет, са ремонтирани седем военни паметника.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" ударно чисти дълговете си. Целта пред ръкодоството на "сините" е след Нова година да падне запора над всички клубни сметки. "До края на годината всичко ще бъде изчистено - заяви изпълнителният директор Павел Колев. - Истината е, че ние и в момента дишаме спокойно финансово. "Левски" е един от най-коректните платци не само на държавата

Рафаел Надал вдигна приказна сватба с половинката си Мария Франсиска Перейо. След 14-годишна връзка двамата се ожениха в събота. Церемонията бе проведена в имението-крепост La Fortaleza. По желание на младоженците сватбата бе обвита в пълна секретност, за да могат двамата да се порадват на уединението си

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда