Ямболските училища ще посрещнат близо 700 първокласника

https://www.24chasa.bg/region/article/7656810 www.24chasa.bg

Близо 700 първокласника ще постъпят в ямболските училища на 16 септември, понеделник. Най-малките попълват 32 паралелки в учебните заведения в града.

Кметът на Ямбол Георги Славов ще бъде гост на откриването на новата учебна година в ОУ „Любен Каравелов“ от 9.00 часа. Час по-късно той ще поздрави със старта на учебния процес и студентите от Факултета „Техника и технологии“ към Тракийския университет. От 13.30 часа кметът ще сподели празненството по повод първия учебен ден и в ПГ „Васил Левски“.

През настоящата учебна година в Ямбол ще функционират общо 15 общински училища, от които 2 начални, 5 основни, 1 обединено училище, 1 средно училище, 1 спортно училище, 3 профилирани гимназии и 2 професионални гимназии. Общият брой на учениците от І до ХІІ клас в общинските училища надхвърля 7700. В града функционират още пет професионални гимназии.

Всички училища на територията на община Ямбол са в готовност за успешен старт на новата учебна 2019/2010 година. Налични по места са заявените количества учебници, помагала и задължителната документация. Осигурена е също така и ресурсната обезпеченост с педагогически специалисти за нормалното протичане на образователно-възпитателния процес.

Към днешна дата са завършени планираните ремонти и дейности по освежаване на училищната база. Извършените ремонти на общински училища са на стойност близо 470 хиляди лева. Довършителни работи по отоплителната система ще продължат единствено в ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Йордан Йовков“, без това да възпрепятства учебния процес. Дейностите ще приключат преди началото на отоплителния сезон. За всички училища са заявени необходимите количества газ, сключени са договори за доставка, както и за поддръжка на парните инсталации.

В готовност за новата учебна година са и всички детски градини в града.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" ударно чисти дълговете си. Целта пред ръкодоството на "сините" е след Нова година да падне запора над всички клубни сметки. "До края на годината всичко ще бъде изчистено - заяви изпълнителният директор Павел Колев. - Истината е, че ние и в момента дишаме спокойно финансово. "Левски" е един от най-коректните платци не само на държавата

Рафаел Надал вдигна приказна сватба с половинката си Мария Франсиска Перейо. След 14-годишна връзка двамата се ожениха в събота. Церемонията бе проведена в имението-крепост La Fortaleza. По желание на младоженците сватбата бе обвита в пълна секретност, за да могат двамата да се порадват на уединението си

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда