Откриха нова спортна зала в Труд за 8 спорта

https://www.24chasa.bg/region/article/7656977 www.24chasa.bg
Кметът на "Марица" Димитър Иванов откри новата придобивка в Труд

Жителите на Труд вече имат модерна и многофункционална спортна зала в двора на ОУ "Св. св. Кирил и Методий". Откриването й съвпадна с първия учебен ден.

Кметът Димитър Иванов, председателят на Общински съвет "Марица" Гергана Трендафилова, заместник-кметовете Петър Минков и Петко Чочев, кметът на с. Труд Красимир Минков, съветниците Александър Богданов и проф. Росен Димов, директорът на училището Тоня Коева и представител на фирмата-изпълнител прерязаха лентата на съоръжението.

Преди това тържествен водосвет бе отслужен от отец Милан и отец Кирил.

Димитър Иванов подчерта, че построяването на залата е най-голямата инвестиция за последните 4 г. В нея ще могат да се практикуват 8 вида спорт.

"Днес Труд има двоен празник – старт на учебната година и откриването на съоръжението, осъществена мечта на поколения местни жители. Тя е подарък за децата на Труд - нашето бъдеще, за нашата гордост - хандбалния клуб на селото, завоювал десетки шампионски титли, за талантливите ни самодейци и за всички хора от Труд", посочи Иванов.

Той отбеляза, че залата е факт само за 6 месеца, и благодари за подкрепата на общинския съвет, на предишния кмет на Труд Николай Копринков и на настоящия - Красимир Минков. По изрично настояване на Димитър Иванов залата е изградена предсрочно. По договор е трябвало да бъде приключена на 1 октомври.

"В Труд бе построена изцяло нова сграда на яслата към ДГ "Бисер", реновирани са всички общински постройки - читалището, кметството и училището", посочи Иванов. По думите му след 2 месеца ще бъде построен паркинг пред залата, ще се ремонтират ул. "Янтра" и "Никола Петков", а приоритет през следващия мандат ще бъде реконструкцията на улици и тротоари", обеща кметът на "Марица".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" ударно чисти дълговете си. Целта пред ръкодоството на "сините" е след Нова година да падне запора над всички клубни сметки. "До края на годината всичко ще бъде изчистено - заяви изпълнителният директор Павел Колев. - Истината е, че ние и в момента дишаме спокойно финансово. "Левски" е един от най-коректните платци не само на държавата

Рафаел Надал вдигна приказна сватба с половинката си Мария Франсиска Перейо. След 14-годишна връзка двамата се ожениха в събота. Церемонията бе проведена в имението-крепост La Fortaleza. По желание на младоженците сватбата бе обвита в пълна секретност, за да могат двамата да се порадват на уединението си

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда