До дни приключва Международната изложба с творби от пленера за български и румънски художници по трансграничен проект

https://www.24chasa.bg/region/article/7657792 www.24chasa.bg

На 20-ти септември 2019 г. от 11 часа – в Художествената галерия на гр.Силистра тържествено ще бъде закрита Изложбата от художествени произведения, създадени от 10 художника от България и Румъния по време на проведения Пленер.

Пленерът се проведе от 26-ти август – до 01-ви септември 2019 г. и е в рамките на проект „Развитие на общия туризъм и възстановяване на културното наследство", финансиран по програма Interreg VA Румъния-България 2014-2020 г.”

В изложбата са представени творбите на Константин Дончев, Стефан Пенчев, Николай Петров, Христина Гаева, Радослав Илиев, Милеа Петронела, Григоре Виктор, Могур Коман, Гигел Станеску, Отилиа Анастасе.

Тази изключително силна колекция от творби, вдъхновена от природната красота на Биосферен парк "Сребърна", ще бъде гост и на почитателите в гр.Кълъраш, Румъния.

След приключване на изложбата в Румъния, съгласно Регламента на Пленера, част от творбите на българските и румънските художници, ще станат собственост на Община Силистра и включени в колекцията на града.

Отличният резултат от Пленера – в творчески и социален план, както и като успешно реализиран международен проект, дава допълнителни основания за развитието на подобни бъдещи проекти от двете страни на река Дунав.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него