Здравей, Нова учебна годино!

https://www.24chasa.bg/region/article/7658086 www.24chasa.bg

Слънчева, засмяна и шумна, огласена от пиринчения звън на звънчета, Община Мездра посрещна Новата убечна година. Училищата гостоприемно разтвориха окичени с венци врати за нетърпеливите си обитатели. Гордите родители на 141 първолачета изпратиха с трепет своите малчугани до училищния праг. С празнична тържественост, приветствия, благопожелания и водосвет беше открита учебната година в ,чилищата на Община Мездра. Цветя, празнична гълчава, красиви и усмихнати лица, бодро настроение и предчувствие за нещо красиво и добро, което предстои, превърнаха септемврийската сутрин за пореден път в незабравима.

Кметът на община Мездра инж. Генади Събков откри новата учебна година в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Инж. Събков поздрави родителите за избора на учебно заведение и призова децата им да бъдат прилежни в уроците. На учителите пожела здраве, търпение и сили, за да направят от малките палавници достойни българи.

В двете средни и трите основни училища в община Мездра ще се обучават 1 214 ученици. В СУ "Иван Вазов" те са 450, в СУ "Св. Климент Охридски" в село Зверино – 180, в ОУ "Христо Ботев" – 370, в ОУ "Св. св. Кирил и Методий"- 274 и в ОУ "Васил Кънчов" в село Моравица – 29 ученици.

Със заповед на кмета се разрешава формирането на паралелки под минимума по държавния план-прием за ученици в 8-и клас за учебната 2019/2020 учебна година в ПГ „Алеко Константинов“ – паралелка професия „Ресторантьор“ специалност „Кетъринг“- 15 ученици; паралелка с професия „Готвач“ специалност „ Производство на кулинарни изделия и напитки“, сформирана с 14 ученици.

В ПГ по МСС през новата учебна година осмокласниците ще се обучават в една паралелка – „Локомотиви и вагони“ с 10 ученици.

В трите мездренски училища ще има по две паралелки първи клас. Първокласниците в СУ "Иван Вазов" ще са 35, в ОУ "Христо Ботев"- 43, в ОУ "Св. св. Кирил и Методий"- 45, в СУ "Св. Климент Охридски" в село Зверино- 19 и в ОУ "Васил Кънчов" в село Моравица- 4.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С условни присъди се разминаха шестима граничари, обвинени, че са прибирали подкупи, за да пропускат безпрепятствено камиони и автобуси през ГКПП Малко Търново. Като виновни за участие в престъпна банда за взимане на рушвети са признати Кирил Костов, Благой Димитров, Сергей Атанасов, Петко Грудов, Георги Ташев и Денис Юсеин

Невърнат дълг на сръбския кримитип Дарко Таминджич е най-вероятната причина за разстрела на столичния бизнесмен Любомир Пенев. В това са убедени хора, близки до разследването на кървавата трагедия от далечната 1999 г. Както повечето поръчкови покушения в годините на прехода и това до ден днешен не е разкрито

Личният живот на аржентинската футболна легенда Диего Армандо Марадона е изпъстрен с куп скандали. Затова не е никак чудно, че името му отново е замесено в дело за бащинство. Към днешна дата Марадона има припознати двама синове и три дъщери от четири различни жени. Сред тях са бившите му съпруга и годеница - Клаудия Вилафане и Вероника Охеда