17 септември 2019г. - 45 години град Костинброд

https://www.24chasa.bg/region/article/7661009 www.24chasa.bg

Община Костинброд изненада всички присъстващи и гости със старателно подготвени събития, концерти и инициативи, чиято кулминация беше на 17 септември – денят, които честваме големият християнски празник Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София.

Тържествената програма, която беше осъществена с подкрепата на Кока Кола ХБК България започна точно в 20.00 часа на площад „Иван Вазов“ в град Костинброд.

Ники Дограмаджиев - водещ на събитието започна програмата с изчитането на поздравителни адреси от Националното Сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Областния координатор на ПП ГЕРБ за София област, Синдикат на българските учители, Държавна агенция за метрологичен технически надзор, ДФ „Земеделие“ –РА и „Максима България“ ЕООД – Т маркет.

Водещият покани на сцената да се качат виновниците за този прекрасен празник. Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Юрг Буркхалтер – изпълнителен директор на Кока Кола ХБК, д-р Атанас Тенев – Председател на ОбС-Костинброд, г-н Александър Ненов, инж. Габриела Георгиева и инж. Теодора Гогова – зам.-кметове на община Костинброд и всички общински съветници, дошли да уважат празника.

На сцената бяха поканени и официалните ни гости г-н Любен Кънчев - зам.-министър на туризма, който получи от кмета на община Костинброд стъклен плакет „45 години град Костинброд“ за принос и заслуги за развитието на общината ни, г-н Николай Павлов – зам.-министър на младежта и спорта, г-жа Росица Иванова- началник на Регионално управление на образованието - София регион, Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, комисар Георги Иванов - Директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - София /РДПБЗН – София/ и Владица Димитров – кмет на община Цариброд, Република Сърбия.

Мероприятието уважиха и гости от чужбина. От Република Сърбия: г-н Саша Златанов – председател на българско малцинство за община Бабушница, г-н Барт Невеянс – Белгийски партньор на акционерно дружество „Костинброд ЕКО“ и Владица Димитров- кмет на община Димитровград/Цариброд. На събитието присъстваха представители на бизнеса от община Костинброд, г-н Пламен Белчев – представител на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, който получи от кмета на община Костинброд стъклен плакет „45 години град Костинброд“ за принос и заслуги за развитието на общината ни, секретари на читалища, директори на центрове, училища и детски градини.

Кметът на община Костинброд откри празничния концерт:

Уважаеми жители и гости на община Костинброд. Честити 45 години, град Костинброд! 45 години на просперитет, напредък и развитие! В Костинброд са едни от най-големите фирми за България и за Европа. Винаги съм казвал: Костинброд е градът на Кока Кола, но вече спокойно мога да казвам: Кока Кола е в града на Император Константин Велики! Успоредно с развитието на Бизнеса и индустриалните зони, Костинброд става все по-притегателно място за живеене. Благодаря на гостите, че ни уважиха и благодаря на всички тук присъстващи костинбродчани, че днес заедно празнуваме празника на град Костинброд! Бъдете здрави!

След речта на кмета, Юрг Буркхалтер – изпълнителен директор на Кока Кола ХБК беше поканен да поздрави жителите на град Костинброд, а след неговото приветствие г-н Любен Кънчев- зам.- министър поздрави всички присъстващи и изчете поздравителен адрес от г-жа Николина Ангелкова-министър на туризма.

Д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд връчи наградите от конкурса “Млад поет”- 2019г. и поздрави всички жители. Конкурсът „Млад поет“ е иницииран от самия общински съвет – Костинброд, по идея на Димитър Найденов – общински съветник. Първото място взе Моника Георгиева – възпитаничка на Първо ОУ „Васил Левски“. Вече ученичка в 4 клас и само преди ден спечелила наградата „Ученик на годината“, връчена й от нейната директорка г-жа Даниела Борисова.

Пред над 3000 хил. човека за празника се погрижиха невероятните Павел и Венци Венц, и Михаела Филева. С техните песни повдигнаха настроението на всички присъстващи на централния ни градски площад и танцуващи в продължение на 2 часа.

На финала, небето над град Костинброд се озари от 3 минутна прекрасна заря. Програмата на община Костинброд през изминалата празнична седмица беше изпълнена с култура, спорт, фолклор, любов към българското жанрово разнообразие! Надяваме се да сме докоснали сърцата и душите на малки и големи! Надяваме се да сме зарадвали нашите жители на община Костинброд и да е имало за всекиго по нещо. Благодарим Ви, че бяхте наши зрители, гости и участници в богатата културна програма за 45-та годишнина на град Костинброд!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца