17 септември 2019г. - 45 години град Костинброд

https://www.24chasa.bg/region/article/7661009 www.24chasa.bg

Община Костинброд изненада всички присъстващи и гости със старателно подготвени събития, концерти и инициативи, чиято кулминация беше на 17 септември – денят, които честваме големият християнски празник Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София.

Тържествената програма, която беше осъществена с подкрепата на Кока Кола ХБК България започна точно в 20.00 часа на площад „Иван Вазов“ в град Костинброд.

Ники Дограмаджиев - водещ на събитието започна програмата с изчитането на поздравителни адреси от Националното Сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Областния координатор на ПП ГЕРБ за София област, Синдикат на българските учители, Държавна агенция за метрологичен технически надзор, ДФ „Земеделие“ –РА и „Максима България“ ЕООД – Т маркет.

Водещият покани на сцената да се качат виновниците за този прекрасен празник. Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Юрг Буркхалтер – изпълнителен директор на Кока Кола ХБК, д-р Атанас Тенев – Председател на ОбС-Костинброд, г-н Александър Ненов, инж. Габриела Георгиева и инж. Теодора Гогова – зам.-кметове на община Костинброд и всички общински съветници, дошли да уважат празника.

На сцената бяха поканени и официалните ни гости г-н Любен Кънчев - зам.-министър на туризма, който получи от кмета на община Костинброд стъклен плакет „45 години град Костинброд“ за принос и заслуги за развитието на общината ни, г-н Николай Павлов – зам.-министър на младежта и спорта, г-жа Росица Иванова- началник на Регионално управление на образованието - София регион, Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, комисар Георги Иванов - Директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - София /РДПБЗН – София/ и Владица Димитров – кмет на община Цариброд, Република Сърбия.

Мероприятието уважиха и гости от чужбина. От Република Сърбия: г-н Саша Златанов – председател на българско малцинство за община Бабушница, г-н Барт Невеянс – Белгийски партньор на акционерно дружество „Костинброд ЕКО“ и Владица Димитров- кмет на община Димитровград/Цариброд. На събитието присъстваха представители на бизнеса от община Костинброд, г-н Пламен Белчев – представител на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, който получи от кмета на община Костинброд стъклен плакет „45 години град Костинброд“ за принос и заслуги за развитието на общината ни, секретари на читалища, директори на центрове, училища и детски градини.

Кметът на община Костинброд откри празничния концерт:

Уважаеми жители и гости на община Костинброд. Честити 45 години, град Костинброд! 45 години на просперитет, напредък и развитие! В Костинброд са едни от най-големите фирми за България и за Европа. Винаги съм казвал: Костинброд е градът на Кока Кола, но вече спокойно мога да казвам: Кока Кола е в града на Император Константин Велики! Успоредно с развитието на Бизнеса и индустриалните зони, Костинброд става все по-притегателно място за живеене. Благодаря на гостите, че ни уважиха и благодаря на всички тук присъстващи костинбродчани, че днес заедно празнуваме празника на град Костинброд! Бъдете здрави!

След речта на кмета, Юрг Буркхалтер – изпълнителен директор на Кока Кола ХБК беше поканен да поздрави жителите на град Костинброд, а след неговото приветствие г-н Любен Кънчев- зам.- министър поздрави всички присъстващи и изчете поздравителен адрес от г-жа Николина Ангелкова-министър на туризма.

Д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд връчи наградите от конкурса “Млад поет”- 2019г. и поздрави всички жители. Конкурсът „Млад поет“ е иницииран от самия общински съвет – Костинброд, по идея на Димитър Найденов – общински съветник. Първото място взе Моника Георгиева – възпитаничка на Първо ОУ „Васил Левски“. Вече ученичка в 4 клас и само преди ден спечелила наградата „Ученик на годината“, връчена й от нейната директорка г-жа Даниела Борисова.

Пред над 3000 хил. човека за празника се погрижиха невероятните Павел и Венци Венц, и Михаела Филева. С техните песни повдигнаха настроението на всички присъстващи на централния ни градски площад и танцуващи в продължение на 2 часа.

На финала, небето над град Костинброд се озари от 3 минутна прекрасна заря. Програмата на община Костинброд през изминалата празнична седмица беше изпълнена с култура, спорт, фолклор, любов към българското жанрово разнообразие! Надяваме се да сме докоснали сърцата и душите на малки и големи! Надяваме се да сме зарадвали нашите жители на община Костинброд и да е имало за всекиго по нещо. Благодарим Ви, че бяхте наши зрители, гости и участници в богатата културна програма за 45-та годишнина на град Костинброд!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът на Българския футболен съюз най-накрая хвърли оставка! Тя ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет. Извънредното заседание ще се проведе в петък от 14:00 часа на базата в Бояна. "След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво,

Премиерът на България Бойко Борисов удари по масата! Той също не издържа на изключително слабите резултати на националния отбор в последните години и реши да предприеме крути мерки. "Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален

Любомир Ковачев е шофьор за пример, видяха папараците на "България Днес". Актьорът бе засечен да паркира колата си в центъра на София, без да направи нито едно нарушение. Нещо повече. Ковачев е категорично против пиенето на алкохол по време на шофиране, затова го кара само на вода. Любо е зареден и със слушалки за телефон,