Кметът Николай Грозев предприема действия против обгазяването в Нова Загора

https://www.24chasa.bg/region/article/7661656 www.24chasa.bg

Днес кметът на Община Нова Загора Николай Грозев, председателят на Общински съвет Нова Загора Георги Николов и зам.-кметът с ресор „Екология“ Ивайло Енев се срещнаха с ръководството на Енергийната централа за биогаз на територията на Нова Загора.

В разговорите кметът изтъкна основателното недоволство на гражданите относно разнасящите се неприятни миризми в определена част от денонощието. На срещата представителите на фирма „Енерджи - 2“ ООД представиха инвестиционен проект за подобряване на пречистването чрез инсталиране на ново съоръжение в инсталацията за биогаз. Увериха кмета на общината, че до средата на месец октомври поставянето на биофилтъра ще окаже положително въздействие върху очистването на газовия поток.

По повод организираните протести присъстващите на срещата се обединиха около мнението, че зад тях се крият преди всичко нечии политически интереси. Кметът Николай Грозев заяви: „Формата на протест не е общоприета за Нова Загора и за това смятам, че проблемите на гражданите трябва да се решават по дипломатичен път. Само разумният диалог води до успешен край.“