Радина Иванова e първият получател на специалната стипендия „Академик Димитър Мишев“ на Община Ловеч

https://www.24chasa.bg/region/article/7661932 www.24chasa.bg

Радина Димитрова Иванова, студентка в СУ „Св. Климент Охридски“, e първият получател на специалната стипендия „Академик Димитър Мишев“. Годишната стипендия е в областта на физиката, електрониката, автоматизацията и електротехниката и е на стойност 1000 лева, които се осигуряват от представителните пари на кмета на Община Ловеч.

В момента Радина Димитрова Иванова е студентка в трети курс, редовно обучение през учебната 2019/2020 година, по специалност „Физика и математика“ на СУ „Св. Климент Охридски“, с успех Отличен (5,77) от двата семестъра на академичната учебна 2018/2019 година.

Момичето е бивша възпитаничка на ППМГ – Ловеч. През 2016-17 година завършва средното си образование с отлична диплома.

На Радина Димитрова Иванова ще бъде връчена специална грамота на публична церемония в Община Ловеч.

Стипендията ще бъде отпусната от 01.10.2019 г. и ще се изплати на две равни части по банков път по сметка на стипендианта. За получаване на втората част от сумата стипендианта ще трябва да представи заявление-декларация до кмета на Община Ловеч, с приложено Уверение от висшето училище за успеха от първия семестър за съответната академична учебна година.

Изплащането на стипендията може да бъде преустановено в случай на промяна в обстоятелствата и условията, свързани с образованието на стипендианта, при които стипендията е предоставена. За промяната в обстоятелствата, стипендианта своевременно и писмено ще трябва да уведоми кмета на Община Ловеч, за спиране изплащането на стипендията.Предложението за учредяване на стипендия „Академик Димитър Мишев“ бе на кмета на Община Ловеч, Корнелия Маринова и бе подкрепено единодушно от всички общински съветници.

В мотивите на кмета бе отбелязано, че академик Димитър Мишев е един от най-изявените в международен мащаб учени в областта на космическите изследвания, телевизионната и комуникативна техника. Той е почетен гражданин на Ловеч. Носител е на множество награди за принос в науката.

Право на кандидатстване за стипендията имат ловешки младежи и девойки, записани за студенти редовно обучение в български университети в областта на физиката, електрониката, автоматизацията и електротехниката.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С условни присъди се разминаха шестима граничари, обвинени, че са прибирали подкупи, за да пропускат безпрепятствено камиони и автобуси през ГКПП Малко Търново. Като виновни за участие в престъпна банда за взимане на рушвети са признати Кирил Костов, Благой Димитров, Сергей Атанасов, Петко Грудов, Георги Ташев и Денис Юсеин

Невърнат дълг на сръбския кримитип Дарко Таминджич е най-вероятната причина за разстрела на столичния бизнесмен Любомир Пенев. В това са убедени хора, близки до разследването на кървавата трагедия от далечната 1999 г. Както повечето поръчкови покушения в годините на прехода и това до ден днешен не е разкрито

Личният живот на аржентинската футболна легенда Диего Армандо Марадона е изпъстрен с куп скандали. Затова не е никак чудно, че името му отново е замесено в дело за бащинство. Към днешна дата Марадона има припознати двама синове и три дъщери от четири различни жени. Сред тях са бившите му съпруга и годеница - Клаудия Вилафане и Вероника Охеда