Радина Иванова e първият получател на специалната стипендия „Академик Димитър Мишев“ на Община Ловеч

https://www.24chasa.bg/region/article/7661932 www.24chasa.bg

Радина Димитрова Иванова, студентка в СУ „Св. Климент Охридски“, e първият получател на специалната стипендия „Академик Димитър Мишев“. Годишната стипендия е в областта на физиката, електрониката, автоматизацията и електротехниката и е на стойност 1000 лева, които се осигуряват от представителните пари на кмета на Община Ловеч.

В момента Радина Димитрова Иванова е студентка в трети курс, редовно обучение през учебната 2019/2020 година, по специалност „Физика и математика“ на СУ „Св. Климент Охридски“, с успех Отличен (5,77) от двата семестъра на академичната учебна 2018/2019 година.

Момичето е бивша възпитаничка на ППМГ – Ловеч. През 2016-17 година завършва средното си образование с отлична диплома.

На Радина Димитрова Иванова ще бъде връчена специална грамота на публична церемония в Община Ловеч.

Стипендията ще бъде отпусната от 01.10.2019 г. и ще се изплати на две равни части по банков път по сметка на стипендианта. За получаване на втората част от сумата стипендианта ще трябва да представи заявление-декларация до кмета на Община Ловеч, с приложено Уверение от висшето училище за успеха от първия семестър за съответната академична учебна година.

Изплащането на стипендията може да бъде преустановено в случай на промяна в обстоятелствата и условията, свързани с образованието на стипендианта, при които стипендията е предоставена. За промяната в обстоятелствата, стипендианта своевременно и писмено ще трябва да уведоми кмета на Община Ловеч, за спиране изплащането на стипендията.Предложението за учредяване на стипендия „Академик Димитър Мишев“ бе на кмета на Община Ловеч, Корнелия Маринова и бе подкрепено единодушно от всички общински съветници.

В мотивите на кмета бе отбелязано, че академик Димитър Мишев е един от най-изявените в международен мащаб учени в областта на космическите изследвания, телевизионната и комуникативна техника. Той е почетен гражданин на Ловеч. Носител е на множество награди за принос в науката.

Право на кандидатстване за стипендията имат ловешки младежи и девойки, записани за студенти редовно обучение в български университети в областта на физиката, електрониката, автоматизацията и електротехниката.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него