Майки благодарят за детска площадка в пловдивския район "Централен"

https://www.24chasa.bg/region/article/7663406 www.24chasa.bg
Майка благодари на кмета Георги Стаменов за площадката, която се прави.

Много се радвам, че най-сетне ще има децата ни къде да играят. Това заяви Мария Запрянова, една от инициаторките за изграждане на детска площадка зад блоковете на ул. "Кръстю Пастухов" 9 и бул. "Цар Борис Трети"138. Тя благодари на кмета на район "Централен" Георги Стаменов, който инспектира строежа. Той увери, че до месец площадката ще е готова.

"В момента със сини ми посещаваме място за игра чак от другата страна на булеварда. Блокът, където живеем е строен преди повече от 50 г. Аз също съм израснала тук", каза Запрянова и припомни, че преди години е имало люлко. Стаменов каза, че новата площадка ще е върху 140 кв. метра и е подарък от дарител. Ще бъде покрита с противоударна настилка и ще включва комбинирано съоръжение с пързалка, люлки и клатушка. Естествена зелена ограда, широка около метър и половина, ще я обгражда от всички страни, а за допълнителна защита, ще бъде заобиколена и с антипаркинг съоръжения.

Ще има ново озеленяване в градинката около площадката, където ще се засадят цветя и храсти. Ще се монтира осветление, ще бъдат поставени и няколко пейки. Настилката на паркинга, който се намира в близост, също ще бъде изцяло реновирана.

"Радвам се, че децата на район "Централен" ще имат още едно кътче, където да играят, да се смеят и да спортуват", каза Стаменов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното