Министър Маринов търси средства за увеличение на нощния труд в МВР (Снимки и видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7663465 www.24chasa.bg
Снимки: Авторът

"Надявам се да намерим пари, имам подкрепата на премиера да намерим съответните средства, за да увеличим заплащането на нощния труд на полицаите от началото на следващата година.

Премиерът вече обяви увеличението на заплатите от 1 януари с 10 процента. В момента правим всичко възможно да удовлетворим искането за увеличение на извънредния труд и смятам, че то е справедливо." Това каза във Варна вътрешният министър Младен Маринов.

Министър Маринов присъства на мащабно учение за търсене и спасяване при авиационни произшествия, което се провежда на плажа във варненския квартал "Аспарухово".

"В последните години беше направено много и по отношение на техническото оборудване, има и много нови автомобили, виждате ги и вие във Варна. Ние държим на бързата и адекватна реакция на служителите, продължава и операцията на жандармерията в малките населени места.

Откакто работи Центърът за анализиране на резултатите от битовата престъпност, тенденцията е за намаляване на същата. Процентно 2-3% надолу. Статистика за убийствата пък показва, че през 90-а година започваме с 400 убийства, в момента за 3 години сме под 100, като разкриваемостта е между 95-99%. Престъпност има, няма как да няма, но ние я държим в граници, които да не създават напрежение в обществото", допълни министърът.

Самото учение във Варна е уникално по мащаби и досега не е провеждано такова. В него участват служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР и на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация“ - МТИТС, МО, МЗ, Община Варна, БЧК и др. Основната му цел е подобряване на координацията и повишаване на подготовката за реакция на структурите, имащи отговорности за реагиране при авиационни произшествия.

Екипите разиграха издирване, спасяване и евакуация на хора и изграждане на полеви център за оказване на първа медицинска помощ и психологична подкрепа на пострадалите; гасене на пожар в гориста местност; издирване и спасяване в и под вода; ограничаване и събиране на разлято гориво и хидравлично масло в морето. "Целта е на практика на терен да се проиграе ситуация, в която участват много институции, като всяка има определени задължения, и на терен се вижда как се работи така, че и да се запази местопроизшествието", обясни министърът.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане