Училищен проект от Равда е публикуван в световен сайт

https://www.24chasa.bg/region/article/7664385 www.24chasa.bg

През изминалата учебна година учениците от втори клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Равда с класен ръководител Марина Янкова участваха в проекта „Големият лов на растения” с изпълнението на творчески задачи.

Проектът е съвместна инициатива на Toyota Motor Europe и Фондацията за екологично образование, като в България той се управлява от Българско Движение „Син флаг”. Фокусира се върху биоразнообразието с особено ударение върху растенията и свързаните с тях видове.

За периода на проекта учениците изработиха къщички за птици, карта на двора на учебното заведение с регистрирани всички видове в нея и дърво-макет, което могат да украсяват тематично според сезона. Също така направиха „Албум на колекционера”, в който упорито събираха картинки на различни растителни видове и информация за тях. Проведе се и конкурс за рисунка на тема: „Жизненият цикъл на дървото“.

По повод проекта бе посетен местен декоративен разсадник, където децата се научиха да разпознават различни растения и дървета.

Работата на учениците и техния класен ръководител беше отличена със Сертификат от „Еко-училища Toyota- биоразнообразие” за изключителен принос към проекта „The Great Plant Hunt” като един от най-успешните български училищни проекти и е публикуван в световния сайт Exposure: The great plant hunt Bulgaria on Exposure с дейността „Албум на колекционера”.