Училищен проект от Равда е публикуван в световен сайт

https://www.24chasa.bg/region/article/7664385 www.24chasa.bg

През изминалата учебна година учениците от втори клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Равда с класен ръководител Марина Янкова участваха в проекта „Големият лов на растения” с изпълнението на творчески задачи.

Проектът е съвместна инициатива на Toyota Motor Europe и Фондацията за екологично образование, като в България той се управлява от Българско Движение „Син флаг”. Фокусира се върху биоразнообразието с особено ударение върху растенията и свързаните с тях видове.

За периода на проекта учениците изработиха къщички за птици, карта на двора на учебното заведение с регистрирани всички видове в нея и дърво-макет, което могат да украсяват тематично според сезона. Също така направиха „Албум на колекционера”, в който упорито събираха картинки на различни растителни видове и информация за тях. Проведе се и конкурс за рисунка на тема: „Жизненият цикъл на дървото“.

По повод проекта бе посетен местен декоративен разсадник, където децата се научиха да разпознават различни растения и дървета.

Работата на учениците и техния класен ръководител беше отличена със Сертификат от „Еко-училища Toyota- биоразнообразие” за изключителен принос към проекта „The Great Plant Hunt” като един от най-успешните български училищни проекти и е публикуван в световния сайт Exposure: The great plant hunt Bulgaria on Exposure с дейността „Албум на колекционера”.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното