В Ловеч е обявен общински конкурс за мултимедийна презентация на тема „О, будители народни"

https://www.24chasa.bg/region/article/7665362 www.24chasa.bg

В Ловеч е обявен общински конкурс за мултимедийна презентация по темата: „О, будители народни!“ по повод 1-ви ноември - Ден на народните будители. Организатори са Община Ловеч, Регионален исторически музей – Ловеч и Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ – Ловеч.

Целта на конкурса е да представи на младите хора имената и дейността на онези български възрожденци и велики българи, които са оставили своя отпечатък в създаването, израстването и просперитета на нашата държава. Презентацията трябва да представя моралните ценности, родолюбието, историческата и родова памет, националната принадлежност и самочувствие.

Право на участие в конкурса имат ученици от 10 до 19 години. Участва се с една презентация със свободен избор по темите с времетраене не по-малко от 5 и не повече от 10 минути.

Първият слайд задължително представя темата, а последните два слайда да включват използвани източници; трите имена на ученика, години, клас, училище, e-mail; име на консултанта /учителя/, оказал съдействие за реализацията на презентацията.

Презентацията задължително трябва да е с музикално оформление.

Критериите за оценка включват логически организирано съдържание в посока на темата, достоверност и точност при излагане на фактите, разнообразие на исторически извори, коректно използване на творби, исторически и литературни публикации, съответствие на стандартни технически изисквания към презентациите и техническо оформление.

Класирането ще се извърши в две възрастови групи - от 10 до 14 години и втора група – от 15 до 19 години.

Срокът за представяне на презентациите е 18.10.2019 г.

Презентациите се представят на диск в запечатан плик - За общински конкурс за мултимедиен продукт по темата: „Приносът на Ловеч в националното културно наследство“ в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”, отдел „Краезнание”.

Награждаването ще се извърши на тържествена церемония по повод 1-ви ноември – Ден на народните будители.

Класираните мултимедийни презентации ще бъдат отличени с грамоти и парични награди за всяка възрастова група. Препоръчително е при разработване на мултимедийния продукт учениците да търсят помощ и съдействие от Регионалния исторически музей и Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”.

За контакти и допълнителна информация тел.: 068 601 291 и 068 688 299.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Футболистът на "Милан" Тео Ернандес е бесен на моделката Елиза де Паничис. Причината е, че мацката разкри аферата им. Самият играч не е искал да се разбира за нея, преди двамата да видят дали флиртът ще прерасне в нещо повече. "Той се изнерви, че името му се появява в медиите по такъв повод", разкри негов близък

Десет милиона паунда годишна заплата от "Манчестър Юнайтед" е отказал нападателят на ПСЖ Едисон Кавани, пише "Дейли мейл". Уругваецът, чийто договор с парижани изтича през лятото, не иска да остава на "Парк де Пренс", тъй като не играе редовно. Неговото желание било да се присъедини към отбор в Испания

Английският футболен клуб "Нюкасъл" все пак ще бъде продаден, при това скоро, съобщава "Сън". Основен кандидат да закупи "свраките" отново е Аманда Стейвли, която имаше интерес към сделката и през 2017 г. Този път дамата си е осигурила сериозна подкрепа в лицето на саудитския принц Мохамед бин Салман