В Ловеч е обявен общински конкурс за мултимедийна презентация на тема „О, будители народни"

https://www.24chasa.bg/region/article/7665362 www.24chasa.bg

В Ловеч е обявен общински конкурс за мултимедийна презентация по темата: „О, будители народни!“ по повод 1-ви ноември - Ден на народните будители. Организатори са Община Ловеч, Регионален исторически музей – Ловеч и Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ – Ловеч.

Целта на конкурса е да представи на младите хора имената и дейността на онези български възрожденци и велики българи, които са оставили своя отпечатък в създаването, израстването и просперитета на нашата държава. Презентацията трябва да представя моралните ценности, родолюбието, историческата и родова памет, националната принадлежност и самочувствие.

Право на участие в конкурса имат ученици от 10 до 19 години. Участва се с една презентация със свободен избор по темите с времетраене не по-малко от 5 и не повече от 10 минути.

Първият слайд задължително представя темата, а последните два слайда да включват използвани източници; трите имена на ученика, години, клас, училище, e-mail; име на консултанта /учителя/, оказал съдействие за реализацията на презентацията.

Презентацията задължително трябва да е с музикално оформление.

Критериите за оценка включват логически организирано съдържание в посока на темата, достоверност и точност при излагане на фактите, разнообразие на исторически извори, коректно използване на творби, исторически и литературни публикации, съответствие на стандартни технически изисквания към презентациите и техническо оформление.

Класирането ще се извърши в две възрастови групи - от 10 до 14 години и втора група – от 15 до 19 години.

Срокът за представяне на презентациите е 18.10.2019 г.

Презентациите се представят на диск в запечатан плик - За общински конкурс за мултимедиен продукт по темата: „Приносът на Ловеч в националното културно наследство“ в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”, отдел „Краезнание”.

Награждаването ще се извърши на тържествена церемония по повод 1-ви ноември – Ден на народните будители.

Класираните мултимедийни презентации ще бъдат отличени с грамоти и парични награди за всяка възрастова група. Препоръчително е при разработване на мултимедийния продукт учениците да търсят помощ и съдействие от Регионалния исторически музей и Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”.

За контакти и допълнителна информация тел.: 068 601 291 и 068 688 299.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" ударно чисти дълговете си. Целта пред ръкодоството на "сините" е след Нова година да падне запора над всички клубни сметки. "До края на годината всичко ще бъде изчистено - заяви изпълнителният директор Павел Колев. - Истината е, че ние и в момента дишаме спокойно финансово. "Левски" е един от най-коректните платци не само на държавата

Рафаел Надал вдигна приказна сватба с половинката си Мария Франсиска Перейо. След 14-годишна връзка двамата се ожениха в събота. Церемонията бе проведена в имението-крепост La Fortaleza. По желание на младоженците сватбата бе обвита в пълна секретност, за да могат двамата да се порадват на уединението си

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда