Бизнесмени от Ловеч: Радина Банкова ще бъде добър мениджър като кмет в общината

https://www.24chasa.bg/region/article/7667018 www.24chasa.bg
Радина Банкова

Кандидатурата на Радина Банкова за кмет на община Ловеч за предстоящите избори е издигната от инициативен комитет, в който са се включили ловешки бизнесмени. Ето мотивите на няколко от тях – защо са застанали зад тази кандидатура.

Виктор Таслаков: За мен определящото е, че госпожа Банкова е родена в Ловеч, тук е израснала, тук от 25 години е бизнесът й. Родителите й са участвали в близкото минало в управлението на две от най – големите фирми в града, създават свой частен бизнес, който тя наследява и управлява успешно и до днес. Като всички млади хора вероятно е имала възможност да напусне града, да остане в София след завършване на висшето си образование, но тя се връща в родния си град. В контактите си е открит и диалогичен партньор, с каквото се захване в работата си го докарва до край. Борбен човек, работила е за много каузи, занимава се и с благотворителност, но не държи името й да се афишира. Тя е добър мениджър – създава продукт, създава работни места, сигурен съм, че ще бъде и един добър кмет, един добър мениджър в общината. Надявам се нашите съграждани да оценят нейните качества като работодател, като човек , нейната деловитост, инициативност и последователност и да я подкрепят на предстоящите избори,тъй като Ловеч има очевидна нужда от промяна.

Николай Стоянов: Познавам Радина Банкова още от училище, тя беше две години след мен в Езиковата гимназия в Ловеч. Изключително ученолюбива, любознателна. Фактът, че на 25 години е влязла в бизнеса и то в онези трудни начални години на прехода, говори за характер и целеустременост. В средите на бизнеса е известна с това, че е предвидима, знаеш какъв човек стои срещу теб, държанието й те мотивира, виждайки как се справя с работата си, защото е много добре подготвена. Когато я опознаеш и разбереш философията й за живота, можеш да работиш с нея изключително лесно. Тя е генератор на идеи и на решенията за тях, но винаги се допитва до хората около себе си, създала е във фирмата си един много силен екип и може да пренесе натрупания си през годините огромен опит от фирмата в ръководенето на общината.

Маргарита Георгиева: Как стигнахме до идеята да издигнем кандидатурата на госпожа Радина Банкова за кмет на община Ловеч? Събирахме се няколко пъти колеги от бизнеса, разговаряхме, умувахме и стигнахме до извода, че за да се развива малкият и средният бизнес в Ловеч, трябва да има кмет, който да го подпомага според възможностите, които има общината. Госпожа Банкова е човек, който държи на думата си, говори компетентно по всяка една тема, увлича с думите и постъпките си. Изключително борбена е, загрижена за хората от фирмата си, мисли в перспектива. Разбирам, че дъщеря й Марина, която тази година завърши средното си образование, ще учи в Германия и то в специалност, която ще й позволи да тръгне по професионалния път на майка си и на наследи семейния бизнес. Това показва, че тя мисли какво ще се случи през годините напред, в перспектива. Смятам, че е достатъчно подготвена, за да стане кмет и успешно да ръководи общината в различните направления от дейностите й по начин, който отново да превърне Ловеч в привлекателен за младите хора.

Иван Николов: Познанството ми с Радина Банкова – лично, е от скоро, но съм работил в екипи, които са внедрявали системи за управление на производството във фирмата й „Крис Фешън“ . Мога да кажа, че заданието, по което сме работили, винаги е било подготвено безупречно, което говори, че около нея има екип от хора първо качество. Тя е комуникативна и подготвена, има дух на работохолик и умее да заразява с него, без обаче да навлиза в личното пространство на който и да е. Госпожа Банкова е наясно с икономическата криза, която завладява Европа, затова през тази седмица беше в Съединените американски щати, за да намери търговски партньори за трикотажните облекла, които произвежда фирмата й. Успешният й бизнес, многобройните контакти с хора от различни среди, ще й помогне в работата й като кмет. Тя много добре разбира, че средният бизнес е изтласкан в периферията на града, ужасно е неглижиран и през последните години все по – замиращ, а от това видимо страда Ловеч и регионът. Но – нещата са поправими и това може да стори Радина Банкова като кмет.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Американският промоутър Боб Аръм похвали българския боксьор в тежка категория Кубрат Пулев. Той е главен организатор на следващия мач на Кобрата. 38-годишният софиянец ще кръстоса ръкавици с Райдъл Букър на 9 ноември във Фресно (САЩ). "Кубрат е толкова нахъсан за битка, че може да излезе за световната титла още днес - каза Аръм

Тв водещият Иван Христов се отдели от професионалната си половинка Андрей Арнаудов, за да отиде на пазар, видяха папараците на "България Днес". Макар хората да са свикнали, че двамата вървят в комплект, Иван се справя повече от прекрасно сам. Продуцентът напазарува за вкъщи само полезни неща, като плодове, яйца, мляко, и то без никакъв списък,

За пореден "майсторски" ремонт на улица сигнализира в социалните мрежи софиянец. На снимката ясно се вижда чисто ново парче асфалт върху съвсем малка част от незавършена за ремонт улица, което обаче грижливо е било