Стефан Сабрутев: Община Смолян има нужда от промяна и нова визия за развитие

https://www.24chasa.bg/region/article/7669994 www.24chasa.bg

Икономическо съживяване на града и привличане на стратегически инвеститори, обеща кандидатът за кмет

Икономическо съживяване на Смолян, привличане на стратегически инвеститори и разкриване на нови работни места. Това са част от ангажиментите, които бизнесменът Стефан Сабрутев пое, влизайки в битката за кмет на града от името на коалиция "БСП за България".

Сабрутев е смолянски предприемач, който повече от 20 г. е в сферата на търговията със строителни материали. Висшето му образование е специалност „Екология и опазване на околната среда“. Два мандата е активен общински съветник в Общинския съвет в Смолян. Семеен, с две деца.

"Влизам в битката за кмет на община Смолян, защото искам да променя модела, по който се управлява общината през последните осем години, за да дадем ново бъдеще на нашите деца. Искам да дадем друга посока на развитие на града, с ясна визия за поне десет години напред във всички сфери - икономика, благоустрояване, финанси, социална дейност и здравеопазване, култура, спорт. Всичко това да доведе до по-добри условия за живот на всички мои съграждани и най-вече за младите хора", обясни Сабрутев.

"Да, в нашия град се направиха някои неща за последните години, но те се правят на парче и са изключително неефективни. Именно това искам да променя", допълва той. И обясни, че програми с обещания може да напише всеки, но не всеки може да ги реализира. Опитът ми на професионалист ми дава сигурност и предимство, че бъдещата ми работа ще продължи да бъде наситена с прагматизъм и конкретика за постигане на реални, видими и бързи резултати в интерес на жителите на община Смолян, категоричен е предприемачът.

Той се ангажира още от първия си ден като кмет да работи за реализирането на всички дългосрочни проекти, които ще превърнат Смолян в европейска община.

Сабрутев ще привлече специалисти и експерти и от Смолян, и от страната, за да изработят заедно нова визия за развитието на общината във всяко направление. Ще ползваме техните знания, умения и капацитет, за да изработим този стратегически документ, като целта ни е да изградим една визия, която да следват всички кметове, които ще управляват след мен, обясни той.

За да се случи всичко това, ще трябва да изградим едно консенсусно, прозрачно управление, без конфронтация, с истински широки и обществени дебати и обсъждания, така че всеки жител да има информация, да може да даде мнението си и виждането си за развитие на нашия град, каза кандидатът за кмет. "Знам, че всичко това ще бъде много трудно, но съм готов, заедно с групата общински съветници от БСП, надявам се и всички останали съветници от бъдещия общински съвет, да постигнем високата цел", допълни той.

"Най-важният приоритет днес пред нас са - хората. Проблемите на хората, проблемите на всеки един от нас – работа, сигурност, чувство за справедливост, възможност за реализация и добра среда за живот. Тези основни неща трябва да бъдат наша цел, наша задача и наша отговорност. Хората имат нужда от гаранция и сигурност, от личности, които да застанат зад тях", коментира Сабрутев. "Днес, ние родопчани, всички трябва да се обединим и да работим заедно за развитието на нашия град и нашата община! Видяхме резултатите на сегашните управляващи, видяхме възможностите им и капацитета им. Време е това да се промени", допълни той.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

 Притежава цяла серия банкноти с цар Борис III        Българин пази уникална колекция от над 1000 български монети, сред които от 1879 г. до наши дни. Сред тях е и първата монета, на която пише "България". Притежател на безценната колекция е Костадин Везьов, който от близо две десетилетия живее в САЩ. Той е и човекът, който през 2016 г.

За продажба е обявена поредната част от хотелската империя на скандалния банкер Цветан Василев, показа проверка на "България Днес". На организирания днес търг в София са извадени имоти на дружеството "Хелт енд Уелнес" с начална цена 4.4 млн. лева. Дружеството притежава терени и хотели в най-добрите туристически дестинации на България

Грандиозно тържество на стадиона в софийското село Казичене събира по обед на 24 септември 1995 г. хиляди хора. Тълпата се е събрала, за да чуе на живо едни от най-големите български музикални звезди. Сред гостите е лично примата на БГ естрадата Лили Иванова. След нея на сцената застават Чочо Владовски, Кристина Димитрова и оркестър "Канари"