Стефан Сабрутев: Община Смолян има нужда от промяна и нова визия за развитие

https://www.24chasa.bg/region/article/7669994 www.24chasa.bg

Икономическо съживяване на града и привличане на стратегически инвеститори, обеща кандидатът за кмет

Икономическо съживяване на Смолян, привличане на стратегически инвеститори и разкриване на нови работни места. Това са част от ангажиментите, които бизнесменът Стефан Сабрутев пое, влизайки в битката за кмет на града от името на коалиция "БСП за България".

Сабрутев е смолянски предприемач, който повече от 20 г. е в сферата на търговията със строителни материали. Висшето му образование е специалност „Екология и опазване на околната среда“. Два мандата е активен общински съветник в Общинския съвет в Смолян. Семеен, с две деца.

"Влизам в битката за кмет на община Смолян, защото искам да променя модела, по който се управлява общината през последните осем години, за да дадем ново бъдеще на нашите деца. Искам да дадем друга посока на развитие на града, с ясна визия за поне десет години напред във всички сфери - икономика, благоустрояване, финанси, социална дейност и здравеопазване, култура, спорт. Всичко това да доведе до по-добри условия за живот на всички мои съграждани и най-вече за младите хора", обясни Сабрутев.

"Да, в нашия град се направиха някои неща за последните години, но те се правят на парче и са изключително неефективни. Именно това искам да променя", допълва той. И обясни, че програми с обещания може да напише всеки, но не всеки може да ги реализира. Опитът ми на професионалист ми дава сигурност и предимство, че бъдещата ми работа ще продължи да бъде наситена с прагматизъм и конкретика за постигане на реални, видими и бързи резултати в интерес на жителите на община Смолян, категоричен е предприемачът.

Той се ангажира още от първия си ден като кмет да работи за реализирането на всички дългосрочни проекти, които ще превърнат Смолян в европейска община.

Сабрутев ще привлече специалисти и експерти и от Смолян, и от страната, за да изработят заедно нова визия за развитието на общината във всяко направление. Ще ползваме техните знания, умения и капацитет, за да изработим този стратегически документ, като целта ни е да изградим една визия, която да следват всички кметове, които ще управляват след мен, обясни той.

За да се случи всичко това, ще трябва да изградим едно консенсусно, прозрачно управление, без конфронтация, с истински широки и обществени дебати и обсъждания, така че всеки жител да има информация, да може да даде мнението си и виждането си за развитие на нашия град, каза кандидатът за кмет. "Знам, че всичко това ще бъде много трудно, но съм готов, заедно с групата общински съветници от БСП, надявам се и всички останали съветници от бъдещия общински съвет, да постигнем високата цел", допълни той.

"Най-важният приоритет днес пред нас са - хората. Проблемите на хората, проблемите на всеки един от нас – работа, сигурност, чувство за справедливост, възможност за реализация и добра среда за живот. Тези основни неща трябва да бъдат наша цел, наша задача и наша отговорност. Хората имат нужда от гаранция и сигурност, от личности, които да застанат зад тях", коментира Сабрутев. "Днес, ние родопчани, всички трябва да се обединим и да работим заедно за развитието на нашия град и нашата община! Видяхме резултатите на сегашните управляващи, видяхме възможностите им и капацитета им. Време е това да се промени", допълни той.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда

Травестит заковава от София погнатата за сутеньорска мрежа в Лондон маман Елеонора Василева! Транссексуалният мъж с официално име Марин е разпитан заедно с още две българки по настояване на английските власти, научи "България Днес". За сводническата банда на Острова стана ясно преди броени дни, когато местни медии публикуваха детайли от