Здравко Димитров: Строим две нови училища в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/7670035 www.24chasa.bg
Здравко Димитров придружаваше премиера Бойко Борисов по време на разходката му из галериите и старините в Пловдив в понеделник.

Целта на кандидата на ГЕРБ е в следващите 4 г. градът да стане един от центровете на изкуствата в Европа

Две нови училища и поне 12 детски градини са необходими на Пловдив, за да отговорим на нуждите на младите семейства, които искат децата им да растат и да учат тук. Това заяви областният управител Здравко Димитров. Той напомни, че Пловдив продължава да привлича много хора, а развитието на индустриалните зони в града и областта увеличава необходимостта от нови учебни заведения. Проектите за две училища вече са готови, а строителството може да започне още догодина, каза още Димитров.

При посещението на Бойко Борисов в Пловдив вчера двамата обсъдиха накратко най-важните инфраструктурни проекти за града.

“Длъжни сме да отговорим на развитието на областта и на града със съответните инвестиции в инфраструктурата. Само така ще решим проблемите с трафика и паркирането. На дневен ред са завършването на околовръстното шосе с връзката от Асеновградско до Скобелева майка, продължението на новия бул. “Северен” до Карловско шосе и “Модър” – “Царевец”. Ще има нови проекти, но трябва да надграждаме вече изграденото”, каза Димитров.

Областният, който е и кандидат на ГЕРБ за кмет на Пловдив, обясни, че премиерът останал много доволен от това, което видял при Голямата базилика и обновения площад “Централен”.

“Имаме уникална археология, имаме история. Трябва да стъпим върху това, за да развиваме туризма. Ако искаме европейската столица на културата да не е само един фойерверк и да остане в историята със събитията от тази година, трябва да надграждаме. Ако оставим 2019-а като кръпка в развитието на града, ако не продължим да следваме посоката, ще сме пропуснали една огромна възможност. Моята цел е в следващите 4 г. Пловдив да произвежда културен продукт – градът да стане един от центровете на изкуствата в Европа”, каза още Здравко Димитров. Той се надява освен в Голямата базилика фондация “Америка за България” да инвестира и в разкопките на Малтепе.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното