Здравко Димитров: Строим две нови училища в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/7670035 www.24chasa.bg
Здравко Димитров придружаваше премиера Бойко Борисов по време на разходката му из галериите и старините в Пловдив в понеделник.

Целта на кандидата на ГЕРБ е в следващите 4 г. градът да стане един от центровете на изкуствата в Европа

Две нови училища и поне 12 детски градини са необходими на Пловдив, за да отговорим на нуждите на младите семейства, които искат децата им да растат и да учат тук. Това заяви областният управител Здравко Димитров. Той напомни, че Пловдив продължава да привлича много хора, а развитието на индустриалните зони в града и областта увеличава необходимостта от нови учебни заведения. Проектите за две училища вече са готови, а строителството може да започне още догодина, каза още Димитров.

При посещението на Бойко Борисов в Пловдив вчера двамата обсъдиха накратко най-важните инфраструктурни проекти за града.

Всичко, което трябва да знаете за:

“Длъжни сме да отговорим на развитието на областта и на града със съответните инвестиции в инфраструктурата. Само така ще решим проблемите с трафика и паркирането. На дневен ред са завършването на околовръстното шосе с връзката от Асеновградско до Скобелева майка, продължението на новия бул. “Северен” до Карловско шосе и “Модър” – “Царевец”. Ще има нови проекти, но трябва да надграждаме вече изграденото”, каза Димитров.

Областният, който е и кандидат на ГЕРБ за кмет на Пловдив, обясни, че премиерът останал много доволен от това, което видял при Голямата базилика и обновения площад “Централен”.

“Имаме уникална археология, имаме история. Трябва да стъпим върху това, за да развиваме туризма. Ако искаме европейската столица на културата да не е само един фойерверк и да остане в историята със събитията от тази година, трябва да надграждаме. Ако оставим 2019-а като кръпка в развитието на града, ако не продължим да следваме посоката, ще сме пропуснали една огромна възможност. Моята цел е в следващите 4 г. Пловдив да произвежда културен продукт – градът да стане един от центровете на изкуствата в Европа”, каза още Здравко Димитров. Той се надява освен в Голямата базилика фондация “Америка за България” да инвестира и в разкопките на Малтепе.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът на Българския футболен съюз най-накрая хвърли оставка! Тя ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет. Извънредното заседание ще се проведе в петък от 14:00 часа на базата в Бояна. "След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво,

Премиерът на България Бойко Борисов удари по масата! Той също не издържа на изключително слабите резултати на националния отбор в последните години и реши да предприеме крути мерки. "Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален

Любомир Ковачев е шофьор за пример, видяха папараците на "България Днес". Актьорът бе засечен да паркира колата си в центъра на София, без да направи нито едно нарушение. Нещо повече. Ковачев е категорично против пиенето на алкохол по време на шофиране, затова го кара само на вода. Любо е зареден и със слушалки за телефон,