Честването на Деня на независимостта в Ямбол бе съчетано с откриване на нова изложба във военния музей

https://www.24chasa.bg/region/article/7670609 www.24chasa.bg

С тържествена церемония по повод 111 години от обявяването на Независимостта на България и откриване на изложба в Музея на бойната слава Ямбол отбеляза празничния 22 септември.

Честването започна с патриотични изпълнения на Духовия оркестър при НЧ „Съгласие- 1862“ – гр. Ямбол, ритуал по издигане на националното знаме и слово на кмета Георги Славов. „Да знаем и да почитаме важните моменти от историята ни е не само наш патриотичен дълг, но и знак за отношението ни към ценностите, които ни скрепяват като народ. А именно Независимостта е най-дръзкият акт, доказващ този копнеж за самоутвърждаване, с който една личност, една нация заявява своето израстване, своята сила и увереност в собствените сили“, каза в приветствените си думи кметът на Ямбол.

Честването бе последвано от откриване на нова експозиция в Музея на бойната слава, посветена на участието в Първата световна война с акцент върху историята на цепелиновото летище край града тогава. Директорът на културния институт Милчо Начев представи пред аудиторията любопитни факти около полета на легендарния цепелин L 59 от ноември 1917 г., както и славни моменти от бойния път на 29-и пехотен Ямболски полк при Добро поле.

Честването на Деня на независимостта в Ямбол бе съчетано с откриване на нова изложба във военния музей

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Софиянец стигна до крайност като постави камери за видеонаблюдение на балкона си в желанието си да опази ценната зимнина от посегателствата на недоброжелатели. Снимка:

В пласьор на комунистически календари за идващата 2020 г. се е превърнал подземният бос Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". Календарът, който Демби предлага, е дело на Българската комунистическа партия, която заедно с още няколко подобни организации се бори за честта да бъде единствен представител на автентичната лява идея у

Скоро няма да има нужда от тях на терена, всичко ще се решава пред екрана Системата за видеоасистент арбитри (ВАР) е вредна за футбола! Такова мнение изрази един от най-успешните български съдии Атанас Узунов. В последните дни се води дискусия на най-високо държавно ниво дали системата трябва да бъде въведена в българския футбол.