Нова инициатива „Моята зелена детска градина“ стартира в Нова Загора

https://www.24chasa.bg/region/article/7670634 www.24chasa.bg

Децата от ДГ „Тракийче“ в Нова Загора вече имат обновени пространства за игра и малките палавници незабавно се спуснаха да ги тестват. В края на миналата седмица кметът на общината Николай Грозев оглави церемонията по официалното откриване. Три са обособените детски площадки, позиционирани в двата вътрешни двора и пространството до входа на детската градина. Те са с разноцветна ударопоглъщаща настилка и разнообразни съоръжения за игра от висок клас, съобразени с възрастта и необходимостта от развитие на физическите навици на децата. Също така е благоустроено дворното пространство и е ремонтирана оградата. Продължават и другите ремонти в района, довършва се и преасфалтирането на кварталните улици.

По време на откриването в ДГ „Тракийче“ стартира и съвместната инициатива на Община Нова Загора и детските заведения „Моята зелена детска градина“. Всяка група от тракийчетата засади свое дърво, за което да се грижи. „Присъствието ми тук сред децата е изключително зареждащо. Подобряването на условията за най-малките жители на общината е от първостепенно значение за мен и няма да спрем до тук. След броeни дни започва ремонтът в Детската ясла, а за следващата година планираме да бъдат извършени ремонти в още две детски градини – „Бодра смяна“ в ж.к. „Тракия” и детската градина в с. Кортен“ - заяви кметът. Гости на празничното събитие бяха още председателят на Общински съвет – Нова Загора Георги Николов, зам.- кметовете Светла Стоянова, Нина Генчева и Ивайло Енев, секретарят на Община Нова Загора Мария Стефанова, директори на детски градини, родители и граждани.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Софиянец стигна до крайност като постави камери за видеонаблюдение на балкона си в желанието си да опази ценната зимнина от посегателствата на недоброжелатели. Снимка:

В пласьор на комунистически календари за идващата 2020 г. се е превърнал подземният бос Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". Календарът, който Демби предлага, е дело на Българската комунистическа партия, която заедно с още няколко подобни организации се бори за честта да бъде единствен представител на автентичната лява идея у

Скоро няма да има нужда от тях на терена, всичко ще се решава пред екрана Системата за видеоасистент арбитри (ВАР) е вредна за футбола! Такова мнение изрази един от най-успешните български съдии Атанас Узунов. В последните дни се води дискусия на най-високо държавно ниво дали системата трябва да бъде въведена в българския футбол.