Общинският духов оркестър и мажоретките удивиха плевенчани на Втория Биг бенд фест в Плевен

https://www.24chasa.bg/region/article/7673701 www.24chasa.bg

Представителният Общински духов оркестър и младежката формация към него, заедно с мажоретния състав на Ловеч с художествен ръководител и диригент Тотко Рогашки удиви публиката с участието си в Втория Биг бенд Фест „От бай Дико до Тико, Тико” в Плевен.

Събитието се състоя на 17, 18 и 19 септември, като нашенците взеха участие в последната заключителна вечер, заедно с Биг бенд, гр. Плевен.

Музикалният фестивал се състоя на площад „Възраждане“, а преди концерта на сценат музикантите и мажоретките дефилираха по централните улици на Плевен.

Ловчалиите се представиха с богат репертоар, който включваше парадни маршове, поп и евъргрийн песни, както и българска фолклорна музика. Всичко това бе допълнено със завладяващите танци на изящните мажоретки, които омагьосаха публиката.

Солисти по време на концерта бяха Християна Петкова - тенор саксофон, Георги Агатов - тромпет, Радомир Николов - електрическа китара, Преслав Банков - тромпет, Милчо Илиев - тромпет, Калин Кирилов - вокалист.

Част от програмата на ловешките таланти беше кулминационният танц със знамена, изпълнен от самия диригент Тотко Рогашки, заедно с две от мажоретките. Изненадата бе още по-голяма, тъй като през това време оркестърът бе дирижиран от млада чужденка, която беше дошла със семейството си да се полюбува на музиката.

Участие във фестивала взеха също Представителният духов оркестър при академията на МВР, Биг-бенд – Русе, Джуниър-бенд – Велико Търново, Представителният духов оркестър с мажоретен състав от Елин Пелин, Градският духов оркестър на Видин, духовите оркестри на Ботевград и Севлиево, формация „Мизия“ – Плевен, както и народен духов оркестър „Кубей“ от района на Болград – Украйна.

Дълго и бурно аплодирани, ловешките гордости оставиха публиката на плевенския фестивал силно впечатлена и развълнувана. Нека още веднъж им благодарим за прекрасното представяне на града ни и им пожелаем още много покорени върхове!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си