Общинският духов оркестър и мажоретките удивиха плевенчани на Втория Биг бенд фест в Плевен

https://www.24chasa.bg/region/article/7673701 www.24chasa.bg

Представителният Общински духов оркестър и младежката формация към него, заедно с мажоретния състав на Ловеч с художествен ръководител и диригент Тотко Рогашки удиви публиката с участието си в Втория Биг бенд Фест „От бай Дико до Тико, Тико” в Плевен.

Събитието се състоя на 17, 18 и 19 септември, като нашенците взеха участие в последната заключителна вечер, заедно с Биг бенд, гр. Плевен.

Музикалният фестивал се състоя на площад „Възраждане“, а преди концерта на сценат музикантите и мажоретките дефилираха по централните улици на Плевен.

Ловчалиите се представиха с богат репертоар, който включваше парадни маршове, поп и евъргрийн песни, както и българска фолклорна музика. Всичко това бе допълнено със завладяващите танци на изящните мажоретки, които омагьосаха публиката.

Солисти по време на концерта бяха Християна Петкова - тенор саксофон, Георги Агатов - тромпет, Радомир Николов - електрическа китара, Преслав Банков - тромпет, Милчо Илиев - тромпет, Калин Кирилов - вокалист.

Част от програмата на ловешките таланти беше кулминационният танц със знамена, изпълнен от самия диригент Тотко Рогашки, заедно с две от мажоретките. Изненадата бе още по-голяма, тъй като през това време оркестърът бе дирижиран от млада чужденка, която беше дошла със семейството си да се полюбува на музиката.

Участие във фестивала взеха също Представителният духов оркестър при академията на МВР, Биг-бенд – Русе, Джуниър-бенд – Велико Търново, Представителният духов оркестър с мажоретен състав от Елин Пелин, Градският духов оркестър на Видин, духовите оркестри на Ботевград и Севлиево, формация „Мизия“ – Плевен, както и народен духов оркестър „Кубей“ от района на Болград – Украйна.

Дълго и бурно аплодирани, ловешките гордости оставиха публиката на плевенския фестивал силно впечатлена и развълнувана. Нека още веднъж им благодарим за прекрасното представяне на града ни и им пожелаем още много покорени върхове!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Това са пълни глупости. Убедени сме, че смъртта му е инсценирана, за да се измъкне с парите ни", нервно коментираха на 25 юни 2007 г. пред медиите известни родни бизнесмени. Повод за изявленията им е новината за смъртта на подвизаващия се с две самоличности като Емил Коен и Емил Бояджиев скандален бизнесмен и шеф на баскетболния ЦСКА

Големият кораб с много товар. Така коментираха столичани, извръщайки се вчера след естрадната легенда Силвия Кацарова на улицата. Топпапараците на "България Днес" изловиха изпълнителката на "Големият кораб", натоварена като танкер с покупки в няколко торби през рамо. Легендата дори успяваше и да урежда делови ангажименти по телефона

С чисто ново тузарско возило се изфука екснационалът Даниел Боримиров, видя "България Днес". И старата кола на футболиста беше красавица, но новата придобивка определено впечатлява. Пожелаваме безаварийно шофиране на