Днес се проведе първа символична копка за село Петърч на проект „Реконструкция и доизграждане на водопроводната мрежа на село Петърч, община Костинброд“

https://www.24chasa.bg/region/article/7673949 www.24chasa.bg

На центъра в село Петърч се състоя първа символична копка на водопровод за първото най-голямо село в общината ни.

В края на 2018 година, община Костинброд подписа договор с Държавен фонд “Земеделие“ № 23/07/2/0/00458 ЗА ОТПУСКАНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ПО ПОДМЯРКА 7.2 „ИНВЕСТИЦИИ В СЪЗДАВАНЕТО, ПОДОБРЯВАНЕТО ИЛИ РАЗШИРЯВАНЕТО НА ВСИЧКИ ВИДОВЕ МАЛКА ПО МАЩАБИ ИНФРАСТРУКТУРА“ ОТ МЯРКА – 7 „ОСНОВНИ УСЛУГИ И ОБНОВЯВАНЕ НА СЕЛАТА В СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ“ ОТ ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ“ ЗА ПЕРИОДА 2014-2020г., СЪФИНАНСИРАНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ЗЕМЕДЕЛСКИ ФОНД ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ за „Реконструкция и доизграждане на водопроводната мрежа на село Петърч и Реконструкция и доизграждане на водопроводната мрежа на село Драговищица, община Костинброд“. Първоначалната одобрена финансова помощ е в размер 5 732 301 лв. и ще осигури Реконструкция и доизграждане на водопроводната мрежа на село Петърч и Реконструкция и доизграждане на водопроводната мрежа на село Драговищица. Съгласно проектното предложение са одобрени за ремонт 20504 метра водопровод и реконструкция и оборудване на помпената станция „Хаджия“.

За изпълнение на дейностите по проекта, след проведени процедури за обществени поръчки, са избрани следните изпълнители :

За осъществяване на консултански услуги и подготовка на проекта – „Консултанска къща Решения“ ЕООД с управител г-жа Нели Керезова.

За осъществяване на проектантски услуги и авторски надзор по време на строителството – „АР СИ ДИЗАЙН“ ЕООД, представлявано от г-н Боян Борисов.

За осъществяване на независим строителен надзор по време на строителството – ДЗЗД „ТЕХНО СТРОЙ “, представлявано от г-жа Костадинка Панайотова с партньори „СТОЙ НОРМ“ ЕООД и „ТЕХНО ЛЕВЪЛ“ ЕООД ;

За извършване на строително – монтажните работи по проекта – ДЗЗД „ВиК – Костинброд 2018“ с партньори – „УАЙТФИЙЛД ФИНАНС“ ЕООД, „КИТ ПЛЮС“ ЕООД, и „Р Т ПРОДЖЕКТ“ ЕООД представляващ г-н Никола Христов и г-н Радослав Тодоров.

Присъстващи на събитието бяха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, г-н Борислав Борисов – кмет на село Петърч, инж. Габриела Трайкова, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов – зам.-кметове на община Костинброд, г-н Симеон Спасов- кмет на с. Голяновци, г-жа Искра Лазарова- кмет на село Чибаовци, г-жа Гергана Величкова- кмет на село Опицвет и г-н Добри Тодоров – кмет на село Дръмша, Дреново и Понор, общински съветници: г-н Димитър Найденов, г-н Иван Иванов, г-н Живко Герогиев, г-жа Даниела Станкова и г-жа Анастасия Попова, служители на ОбА-Костинброд и жители на село Петърч.

От представителите на фирмите изпълнители на проекта присъстваха: г-н Боян Борисов – управител на фирма „АР СИ ДИЗАЙН“ ЕООД , г-жа Костадинка Панайотова – ДЗЗД „ТЕХНО СТРОЙ“, Никола Христов и г-н Радослав Тодоров - „УАЙТФИЙЛД ФИНАНС“ ЕООД, „КИТ ПЛЮС“ ЕООД, и „Р Т ПРОДЖЕКСТ“ ЕООД и г-н Стоил Йорданов – началник „ВиК-Костинброд“.

Отец Желязко Симонов отслужи молитва за начало на строителната дейност и освети обекта, а деца в носии от НЧ “Нов живот-1919“ раздадоха питка за здраве.

Г-н Борислав Борисов изказа своята радост като благодари на всички присъстващи гости с думите:

„Горд съм, че след 3 годишна борба успяхме да сключим договор за подмяна на ВиК мрежата в с.Петърч. Водопроводната мрежа в селото е много стара. Сигурен съм, че този проект ще подобри качеството на живот в нашето село. Благодаря на общинска администрация – Костинброд, че подготвиха и реализираха такъв мащабен проект и на Общински съвет – Костинброд, че гласуваха това да се случи в село Петърч.

Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов заяви пред всички присъстващи:

„ Започнахме този мандат с „0“ спечелени проекти, но с екипа ми успяхме да спечелим множество проекти. Един от тях е и реконструкцията на водопроводната мрежа в селата Петърч и Драговищица. Има неща обаче, който трябва да знаем. В началото на моя мандат прекратих договор за пречиствателната станция с 5 дка имот в село Петърч. Договор, който беше сключен за 8 лева на месец, за 80 лева на година, за 800 лева за 10 години! Имаме амбицията да реализираме още много проекти в село Петърч като един от тях е канализация и нови съоръжения в пречиствателната станция, която вече си е собственост на община Костинброд.“

Одобреният проект обхваща две от най-големите населени места след града от общо 14-те на територията на общината и е насочен към общо 3122 души по данни на НСИ към 2017г. Проектът ще обслужва следните групи население: с. Петърч и с. Драговищица.
Срокът за изпълнение на инвестицията по одобрения проект е 36 месеца.

Успех на надзора, строителите и ВиК-Костинброд, и търпение на жителите на двете села по проекта – Петърч и Драговищица!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си