Няма превишения на нормите за качеството на въздуха след пожара в "Дунарит"

https://www.24chasa.bg/region/article/7678846 www.24chasa.bg

Няма превишения на нормите за качеството на въздуха след пожара във военния завод "Дунарит". Това съобщиха от областната управа в крайдунавския град, предаде БТА.

От екоинспекцията информират, че мобилна станция е била разположена пред кметството на близкото село Николово и тя извършва мониторинг от 13,00 часа днес - два часа след инцидента. Данните от първоначалните измервания не показват повишаване нивата на следените показатели - серни и азотни оксиди, въглероден оксид, фини прахови частици и озон.

Ръководителят на сформирания кризисен щаб и областен управител на Русе Галин Григоров съобщи тази вечер, че ситуацията е спокойна и е под контрол. Над склада работи дрон с термовизионна камера, като отчетената температура не е висока - 32 градуса. Той обясни, че наблюдението ще продължи и през нощта.

Григоров каза, че оглед в склада ще бъде направен след изтичане на 24-часовия период - най-рано утре по обед. По думите му най-рано в понеделник сутринта ще бъде възобновен работният процес в останалите цехове на завода.

За случая е уведомена Окръжната прокуратура в Русе, под чието ръководство в хода на образуваното производство се изясняват причините за пожара.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи