Николай Димитров, кметът на Несебър - 3 мандата в 30 минути (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/7682878 www.24chasa.bg
С 30 минутен филм, в който показа свършеното през трите си мандата откри предизборната си кампания Николай Димитров в Несебър СНИМКИ: Елена Фотева

С 30 минутен филм, в който показа свършеното през трите мандата, откри предизборната си кампания Николай Димитров в Несебър. Паралелно с това всеки от присъстващите получи брошура от 32 страници с изпълнени и бъдещи проекти с европейско и външно финансиране. Преди да тръгне видеоотчета Димитров, издигнат за четвърти път от Инициативен комитет,  благодари на съпругата си, която винаги го е подкрепяла, на общинската администрация и на общинските съветници. Вместо със суха статистика Димитров представи направеното от 2007 г. насам с 30-мин. видео, което показа свършеното в сферата на социалната политика, която  е един от основните  приоритети на Димитров, здравеопазването, образованието, културата, спорта, както и реализирани и започнати големи инфраструктурни проекти. 

Акцентирано бе на най-важните постижения в различни сектори като създадените условия за увеличаване на раждаемостта и обявяването на Несебър за бейби бум град през 2014 г. реализираните проекти и програми за социална интеграция като създаване на център за обществена подкрепа и др.

Подчертано бе, че и през трите мандата на Димитров общинската администрация е отделяла специално внимание на хората от третата възраст. Във видеоотчета бяха припомнени още големи инфраструктурни проекти в областта на екологията като завършването през 2015 г. на претоварната станция за отпадъци и най-голямата пречиствателна станция в Бургаска област - тази в Равда.

Николай Димитров, кметът на Несебър - 3 мандата в 30 минути (Снимки)

Само през последния мандат от 2015-2019 г. са изпълнени европроекти на обща стойност близо 160 милиона лева. В нетрадиционния отчет бе отделено и място за постигнатото в областта на културата - Несебър е известен с многото си фестивали през цялата година, с които се превърна в желана дестинация през четирите сезона. Подчертано бе, че като кмет на единствения град в България, включен в ЮНЕСКО, Димитров винаги е работил  за безконфликтното съжителство между Стария и Новия Несебър, както и че не е допускал корпоративно-частни интереси да ръководят общината. Пред присъстващите, препълнили залата на читалището в Стария град, Димитров сподели, че е горд от завършването на дългогодишния проект за Северното пристанище. 

Николай Димитров, кметът на Несебър - 3 мандата в 30 минути (Снимки)

Преди дни са приключили и последните процедури за изграждане на велоалея до село Кошарица, каза още Димитров. От отчета стана ясно още, че през 2019 г. Несебър е спечелил всички дела за лиценз за фестивала "Златният орфей", който да се възроди в морския град. Изграждане на Северната алея на Стария град, Северен скат с морски аквариум и летен театър до площад "Жулиета Шишманова" в новата част на Несебър, завършването на стадиона в Свети Влас, нова детска градини, са част от поставените задачи за следващия мандат. 

Николай Димитров, кметът на Несебър - 3 мандата в 30 минути (Снимки)

"Представяйки пред вас постигнатото си давам ясна сметка за несвършеното, затова заявявам, че с кандидатурата си за кмет поемам ангажимента за работата, която предстои", каза Димитров и допълни, че приема всички добри и реалистични идеи за развитието на общината, защото е убеден, че за успеха са важни целите. И че правилно поставените цели имат логика, последователност и са  съобразени с нуждите на тази община.

Николай Димитров, кметът на Несебър - 3 мандата в 30 минути (Снимки)

Кметът обяви, че ще води позитивна кампания и спокойно ще гледа съгражданите си в очите. "Всички тези, които се кандидатират за общински съветници съм сигурен, че го правят за доброто на Несебър. И досета всички  бюджети са заложени в програмата и са гласувани с мнозинство. Дори сега се учудвам, че някои някъде коментирали , че нещо не било както трябва. Но всичко е гласувано в Общинския съвет. Община Несебър не е  никак лесна община, справям се с помощта на моите съграждани, те ни подкрепят за всяко едно нещо. Виждат ползата от това да има взаимни компромиси. Но винаги съм казвал, че най-важен е общественият интерес", каза още Николай Димитров.

Николай Димитров, кметът на Несебър - 3 мандата в 30 минути (Снимки)

На представянето на отчета на кмета присъстваха общински съветници от различни политически конфигурации.  "Това са колеги, които дойдоха да чуят моя отчет, но те са част от този отчет. Аз винаги съм казвал, че държа най-вече на подкрепата на моите съграждани. Затова за четвърти път съм издигнат от  инициатвен комитет. Никога в живота си не съм търсил ракета носител политическа партия", заяви Димитров.

Още в началото на срещата със симпатизанти, която продължава и в момента, Николай Димитров цитира вестник "24 часа", който припомня, че при срещата си с Борисов южнокорейският президент е споделил, че свързва България с Несебър и киселото мляко.

Намери своя кмет