Мъж за втори път намери пълен потфейл, търси собственичката на 3000 евро, 1450 лв. и документи

https://www.24chasa.bg/region/article/7692992 www.24chasa.bg

Смолянчанин намери дамска чанта с портфейл вътре, в който има над 3000 евро и 1450 лева, 9 дебитни карти и личната карта на собственичката - Таня Борянова Коленарова. 30-годишният Илия Савов намерил чантата до сградата на пощата в центъра на Смолян по време на автомобилното шоу Smolyan Race 2019 вчера. Издирвам собственичката да й върна чантата с парите и документите, каза Савов. Илия Савов ще чака жената пред сградата на Областната дирекция на МВР - Смолян в 12 часа днес, за да й върне чантата с крупната сума и документите.

Преди няколко месеца Савов намери загубено портмоне на възрастна жена до кино "Дружба" в Смолян с 1000 лева и евро. Савов издири собственичката и й върна портмонето с парите, в замяна пенсионерката го почерпи с шоколад.

Младият смолянчанин е сирак, израснал е в дом. "Въобще не си помислих да ги прибера за себе си. Знам какво е да нямаш, защото съм израснал в дом. Затова чуждото никога не ме е съблазнявало", казва Савов.

Илия живее в общинско жилище. Зимата работи в ски зоната в Пампорово, а през лятото - на морето. Мечтата му е да открие майка си, за да каже поне веднъж в живота си "мамо".