В Монтана осъдиха мъж, издирван за измами в Австрия

https://www.24chasa.bg/novini/article/7693461 www.24chasa.bg

Петър Р., осъден за опит на грабеж на 55 000 лв. в Монтана, бе арестуван в залата след прочитане на присъдата, по силата на европейска заповед за арест, съобщава „Конкурент”.

Прокуратурата в Австрия издирва Петър Р. за участие в престъпна група за измами и пране на пари.

Окръжният съд в Монтана го осъди след споразумение на една година и четири месеца условно за извършен опит за грабеж на 55 000 лв.

На 16 ноември миналата година вечерта на паркинга пред магазин в Монтана Петър заедно със съучастника си М. П. М. нападнали собственика на фирма „Крид“, К. Н. И. и се опитали да отнемат от него торба с 55 000 лв. - оборота на дружеството. Въпреки че бил ударен по главата, бизнесменът оказал съпротива и нападателите избягали, но по-късно били разкрити.

Пред съда подсъдимият заяви, че се признава за виновен и се съгласи да получи наказание от една година и четири месеца затвор, отложени с три години изпитателен срок. Той трябва да плати и 293.97 лв. – половината от разноските по делото.

Преди дни ОС – Монтана одобри споразумение и между другия подсъдим за грабежа М.П. М. и Окръжна прокуратура за наказание от една година и шест месеца затвор, които да бъдат изтърпени при първоначален строг режим.

След подписването на споразумението Петър бе задържан, тъй като има влязло в сила решение на Окръжен съд - Монтана от 13 август за предаването му на австрийските власти по издадена на 4 юли европейска заповед за арест от прокуратурата в град Залцбург. Там мъжът от Монтана е обвиняем по наказателно разследване за участие в организирана престъпна група за измами и пране на пари.

Прокуратурата ще задейства процедурата по фактическото предаване на Петър на австрийските власти.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта