Парен локомотив с личния вагон на цар Борис III ще пътува от София до Кюстендил

https://www.24chasa.bg/region/article/7699802 www.24chasa.bg
Снимка: БДЖ

На 12-и октомври (събота) по маршрута София-Кюстендил и обратно ще пътува атракционен влак с парен локомотив и вагон от царската композиция „Корона експрес”.

Ретро пътуването се организира по повод 110 години от пускането в експлоатация на жп линията Радомир-Земен-Кюстендил, съобщиха от БДЖ.

Във влаковата композиция е включен личният вагон-салон на цар Борис III.

Всичко, което трябва да знаете за:

Специално прикаченият вагон ще пътува за първи път тази година като атракция, а по време на движение всички желаещи ще могат да го разгледат, съпроводени от гид, който ще ги запознае с любопитни факти.

Ретро влакът ще бъде теглен от парен локомотив.

Атракционният влак ще потегли от Централна гара София в 08,30 ч. и ще пристигне на гара Кюстендил в 12,40 ч. На гарите Радомир, Земен и Кюстендил влакът ще престои, за да могат пътуващите и посетители да се насладят на организираните официални тържества.

В обратната посока композицията ще замине от гара Кюстендил в 13,50 ч. Освен това на Централна гара София, както и в Кюстендил и Радомир ще се представят изложби с фотографии и текстови материали за линията.

Цената на билета е 21.50 лв. за пътуване в една посока (с включено запазено място).

Предварителната продажба за закупуване на онлайн билети е достъпна от днес на https://bileti.bdz.bg/. От 9 октомври билети могат да бъдат закупени и от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът на Българския футболен съюз най-накрая хвърли оставка! Тя ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет. Извънредното заседание ще се проведе в петък от 14:00 часа на базата в Бояна. "След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво,

Премиерът на България Бойко Борисов удари по масата! Той също не издържа на изключително слабите резултати на националния отбор в последните години и реши да предприеме крути мерки. "Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален

Любомир Ковачев е шофьор за пример, видяха папараците на "България Днес". Актьорът бе засечен да паркира колата си в центъра на София, без да направи нито едно нарушение. Нещо повече. Ковачев е категорично против пиенето на алкохол по време на шофиране, затова го кара само на вода. Любо е зареден и със слушалки за телефон,