Подменят голяма част от ВиК мрежата във Варна и областта с европари

https://www.24chasa.bg/region/article/7701373 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

ВиК Варна сключи договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма "Околна среда 2014-2020", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз на стойност 138,4 млн. лв., от които 96,8 млн.лв. са безвъзмездна финансова помощ. Проектът предвижда изграждането на 22,5 километра магистрални и довеждащи водопроводи, 81 километра канализационни мрежи и нова канално-помпена станция във Варна, близките курорти и областта.

"Едва, след като минат всички обществени поръчки за избор на подизпълнители, ще започне същинската работа по прокопаването в зоните, предвидени в проекта. Най-общо може да се каже, че това ще се случи след лятото на 2020-а година", каза управителят на дружеството Валентин Вълканов. По думите му в приоритетната част ще бъдат вилните зони, където все още няма канализация и курортните комплекси на север от Варна. Чрез този проект, освен подобряване на услугите по водоснабдяване и канализация, инвестиционните мерки ще доведат до решаване и на екологичните проблеми с качеството на водите за къпане в зоната на "Офицерския плаж" и Варненското езеро, твърдят експертите. Срокът за изпълнение на проекта е 47 месеца.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

По бизнес срещи в луксозно столично заведение бе забелязан от "България Днес" Йордан Динев. Предприемачът се сля с останалите посетители, облечен в яке, а не със скъпарски кюстюми и палта. Компания му правеше млад здравеняк, който елегантно го настани на задната седалка и шофираше по натоварените софийски улици

И на 75 години Цветана Манева има енергията сама да си пазарува, видя "България Днес". Облечена в дебело и дълго зимно яке, бележитата ни актриса с уверена стъпка носеше пазарската чанта, която беше понапълнила с продукти.

Без никакво наперено държание, свенлива, земна и напълно нормална се оказа красивата манекенка Маги Вълчанова, която изненадващо бе заловена от топпапараците на "България днес" да обядва в стола на Националната спортна академия. Носителката на титлите "Мис Вселена България" и "Мис Свят България" 2000 учи в Спортната академия