Подменят голяма част от ВиК мрежата във Варна и областта с европари

https://www.24chasa.bg/region/article/7701373 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

ВиК Варна сключи договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма "Околна среда 2014-2020", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз на стойност 138,4 млн. лв., от които 96,8 млн.лв. са безвъзмездна финансова помощ. Проектът предвижда изграждането на 22,5 километра магистрални и довеждащи водопроводи, 81 километра канализационни мрежи и нова канално-помпена станция във Варна, близките курорти и областта.

"Едва, след като минат всички обществени поръчки за избор на подизпълнители, ще започне същинската работа по прокопаването в зоните, предвидени в проекта. Най-общо може да се каже, че това ще се случи след лятото на 2020-а година", каза управителят на дружеството Валентин Вълканов. По думите му в приоритетната част ще бъдат вилните зони, където все още няма канализация и курортните комплекси на север от Варна. Чрез този проект, освен подобряване на услугите по водоснабдяване и канализация, инвестиционните мерки ще доведат до решаване и на екологичните проблеми с качеството на водите за къпане в зоната на "Офицерския плаж" и Варненското езеро, твърдят експертите. Срокът за изпълнение на проекта е 47 месеца.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

** - А вие, госпожице, защо не сте сложили предпазния колан? - Извинявам се, г-н полицай, но много ми се търка между гърдите и ме възбужда... - Я сложете колана и отбийте встрани. *** Вчера в магазин за обувки питам продавачката (едно младо момиче): - Тези обувки от велур ли са? - Но моля ви, велурът е рядко животно и е много скъпо.

"Левски" ударно чисти дълговете си. Целта пред ръкодоството на "сините" е след Нова година да падне запора над всички клубни сметки. "До края на годината всичко ще бъде изчистено - заяви изпълнителният директор Павел Колев. - Истината е, че ние и в момента дишаме спокойно финансово. "Левски" е един от най-коректните платци не само на държавата

Рафаел Надал вдигна приказна сватба с половинката си Мария Франсиска Перейо. След 14-годишна връзка двамата се ожениха в събота. Церемонията бе проведена в имението-крепост La Fortaleza. По желание на младоженците сватбата бе обвита в пълна секретност, за да могат двамата да се порадват на уединението си