Строиш в Пловдив - правиш детска площадка

https://www.24chasa.bg/region/article/7702194 www.24chasa.bg
Адвокат Георги Колев

Ако искаш да строиш в някой пловдивски район, за да получиш разрешение - трябва да оправиш детска площадка или да облагородиш междублоково пространство.

Това е принципът, на който залага кандидатът на ЗС "Александър Стамболийски" за кмет Георги Колев.

"Ако някой откаже, пак ще получи своите документи, само че всички в района ще знаят кой цапа и не се интересува", допълни той. Колем смята, че трябва да се прекрати и практиката пловдивчани да си общуват твърде интимно, без дори да се познават, защото разстоянието между съседни блокове и кооперации е толкова близо, че някои комшии буквални си гледат чиниите.

„За вече презастроените райони на тези етап няма какво да се направи, но нови разрешителни за строеж на принципа "На една ръка разстояние" не трябва да се издават. Проблемът бил особено остър в районите "Централен" и "Северен". Според Колев новото строителство трябва да се съсредоточи в зоните, в които Пловдив се разширява по естествен път – на юг и запад.

Колев настоява в промените на Общия устройствен план да залегне, че там, където е предвидена зеленина, не може да се вдига дори и ограда. Юристът е категоричен, че ключовата фигура в строителството е на главния архитект. Но неговите правомощия били сведени до подписване на документи. Затова една от първите стъпки на следващия кмет трябвало да е провеждане на конкурс за нов главен архитект, в който няма нагласени условия, защото Пловдив има нужна от визионер за този пост. В последните години постът се заема от изпълняващ длъжността. На два пъти беше обявен конкурс, но той не се проведе, тъй като кандидатите не отговаряха на условията според общинската комисия.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

** - А вие, госпожице, защо не сте сложили предпазния колан? - Извинявам се, г-н полицай, но много ми се търка между гърдите и ме възбужда... - Я сложете колана и отбийте встрани. *** Вчера в магазин за обувки питам продавачката (едно младо момиче): - Тези обувки от велур ли са? - Но моля ви, велурът е рядко животно и е много скъпо.

"Левски" ударно чисти дълговете си. Целта пред ръкодоството на "сините" е след Нова година да падне запора над всички клубни сметки. "До края на годината всичко ще бъде изчистено - заяви изпълнителният директор Павел Колев. - Истината е, че ние и в момента дишаме спокойно финансово. "Левски" е един от най-коректните платци не само на държавата

Рафаел Надал вдигна приказна сватба с половинката си Мария Франсиска Перейо. След 14-годишна връзка двамата се ожениха в събота. Церемонията бе проведена в имението-крепост La Fortaleza. По желание на младоженците сватбата бе обвита в пълна секретност, за да могат двамата да се порадват на уединението си