Чист въздух, доходи, технологични работни места - 3-ма кандидати за кмет на Русе спориха в дебат

https://www.24chasa.bg/region/article/7702473 www.24chasa.bg
Галин Григоров, Диана Иванова и Пенчо Милков (отляво надясно) по време на дебата

- Диана Иванов от ГЕРБ пое ангажимент да атакува комплексно факторите, които водят до обезлюдяване

- Пенчо Милков от БСП обеща ефективно работещ технологичен парк и подкрепа за микросемейните фирми

Чистотота на въздуха, начините за повишаване на доходите и за отварянето на Русе на север бяха основните теми, по които развиха идеите си трима кандидати за кмет на дунавския град в дебат по Нова тв.

„Тръгвам в битката за кмет на Община Русе с ясното съзнание, че мога и в работата си съм го доказала”, заяви Диана Иванова, кандидат на ГЕРБ. Тя изтъкна, че е родена, израснала и създала семейство в Русе. И професионалният й път е минал в крайдунавския град.

„Заедно можем да направим промяната, а тя изисква мобилизация”, заяви кандидатът на БСП Пенчо Милков. „Вярвам, че след 4 години хората в Русе ще видят града като северната столица на България”, заяви Милков и обеща да направи Русе град за пример.

"С опита си като общински съветник и областен управител, смятам да стартирам решаването на проблемите на нашата община. Мога от първия ден да започна да работя за общината по най-добрия начин”, каза Галин Григоров, кандидат на ВМРО-НФСБ.

По темата за чистотата на въздуха Диана Иванов каза: „Във фокуса на моята програма са хората, а те искат да дишат чист въздух. Обезлюдяването на града е свързано с чистотата на въздуха. В моята програма е заложено да обвържа цялата система от фактори, които влияят за обезлюдяването на града – чистият въздух, чистата градска среда, културно историческото наследство, здравеопазване, образование”.

"Чистотата на въздуха в нашия град е проблем от 30 години. Ще дам цялата вярна информация на гражданите, защото те я нямат. Ще ги запитам и дали искат ли да закупим мобилна станция, каквато макар и на висока стойност има в други градове. Ще чистим редовно улиците, ще садим дървета, ще направим така, че хората да имат възможност да заменят битовите си отоплителни уреди”, каза Пенчо Милков.

"Направил съм нужните проучвания, имам параметри за нужната станция, която да замерва от няколко места чистотата на въздуха”, заяви Григоров.

По темата за доходите Диана Иванова пак подчерта, че мерките трябва да са комплексни - в Русе да се привлекат такива инвеститори на чисти технологии, които да предложат по-високоплатен труд за по-висококвалифицирани млади хора със средно и висше образование. Те ще бъдат привлечени след като Русе стане привлекателно място за желаните инвестиции, а това ще стане с отварянета на града към Румъния, с предлагане на инфраструктурни удобства.

"Трябва да отворим вратата на Север с всички средства", смята и Пенчо Милков. Той добави, че ще търси потенциала на местните фирми. "Ще направим ефективно работещ технологичен парк - уникален университет имаме - и ще подкрепя микросемейните фирми".

С капацитета на Русенския университет и с високотехнологичните предприятия наистина може да повишим доходите на русенци, каза Григоров.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

** - А вие, госпожице, защо не сте сложили предпазния колан? - Извинявам се, г-н полицай, но много ми се търка между гърдите и ме възбужда... - Я сложете колана и отбийте встрани. *** Вчера в магазин за обувки питам продавачката (едно младо момиче): - Тези обувки от велур ли са? - Но моля ви, велурът е рядко животно и е много скъпо.

"Левски" ударно чисти дълговете си. Целта пред ръкодоството на "сините" е след Нова година да падне запора над всички клубни сметки. "До края на годината всичко ще бъде изчистено - заяви изпълнителният директор Павел Колев. - Истината е, че ние и в момента дишаме спокойно финансово. "Левски" е един от най-коректните платци не само на държавата

Рафаел Надал вдигна приказна сватба с половинката си Мария Франсиска Перейо. След 14-годишна връзка двамата се ожениха в събота. Церемонията бе проведена в имението-крепост La Fortaleza. По желание на младоженците сватбата бе обвита в пълна секретност, за да могат двамата да се порадват на уединението си