След 20 години е възстановен жп прелез в индустриалната зона на Монтана

https://www.24chasa.bg/region/article/7702632 www.24chasa.bg
Снимки: Авторката

Отворен е третият прелез на улица Индустриална. Кметът Златко Живков, който се кандидатира за шести мандат, заедно с кандидат-съветници от листата на коалицията СДС/ ГЕРБ, БНД, ВМРО-БНД и ЗНС/ представиха пред журналисти свършената работа през последните месеци.

Прелезът и е съществувал до 1999 година. Закрит от БДЖ по време на рецесията, свиването на разходите и затварянето на повечето фирми в района. След 20 години в зоната ситуацията е различна. Тук работят фирми, водещи в отраслите си на национално и световно ниво. По инициатива на Живков бе организирана дарителска акция, чрез която бе финансирано изграждането на съоръжението. В нея са се включили 10 физически и юридически лица.

Цялата инвестиция е в размер на 160 хиляди лева. Възстановяването на прелеза стартира успоредно с ремонта три-километровата улица "Индустриална". В заводите, складовете и другите предприятия, разположени на нея, са заети над 3000 души. Те ще могат вече по-лесно и бързо да стигат до работата си, а за големия поток от тежкотоварни автомобили има още един вход в старата промишлена зона на Монтана.

След 20 години е възстановен жп прелез в индустриалната зона на Монтана

След 20 години е възстановен жп прелез в индустриалната зона на Монтана

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

** - А вие, госпожице, защо не сте сложили предпазния колан? - Извинявам се, г-н полицай, но много ми се търка между гърдите и ме възбужда... - Я сложете колана и отбийте встрани. *** Вчера в магазин за обувки питам продавачката (едно младо момиче): - Тези обувки от велур ли са? - Но моля ви, велурът е рядко животно и е много скъпо.

"Левски" ударно чисти дълговете си. Целта пред ръкодоството на "сините" е след Нова година да падне запора над всички клубни сметки. "До края на годината всичко ще бъде изчистено - заяви изпълнителният директор Павел Колев. - Истината е, че ние и в момента дишаме спокойно финансово. "Левски" е един от най-коректните платци не само на държавата

Рафаел Надал вдигна приказна сватба с половинката си Мария Франсиска Перейо. След 14-годишна връзка двамата се ожениха в събота. Церемонията бе проведена в имението-крепост La Fortaleza. По желание на младоженците сватбата бе обвита в пълна секретност, за да могат двамата да се порадват на уединението си