Пенчо Милков: Промяната в Русе зависи от всички нас, заедно можем да я постигнем

https://www.24chasa.bg/region/article/7702670 www.24chasa.bg

След четири години хората ще виждат Русе като северната столица на България

"При срещите си с русенци разбрах, че всички копнеят за промяната, но много не вярват, че можем да я постигнем. Промяната зависи от всички нас. Гласът и на богатия, и на бедния, стария и младия има еднаква тежест затова заедно можем да направим промяната, но тя изисква мобилизация. Изцяло съм свързан с Русе. Израснах тук, тук пораснаха и трите ми деца и вярвам, че след четири години хората ще виждат Русе като северната столица на България". Това заяви кандидатът за кмет на община Русе от "БСП за България" Пенчо Милков пред Нова телевизия.Той добави, че в работата си ще спазва принципите на единение, компетентност, прозрачност и почтеност. "Вярвам, че с усърдието и таланта ни можем да превърнем Русе в град, който другите българи да сочат за пример", каза още Милков. Той заяви, че за да стане това е необходимо да преминем над партийните ежби и да осъзнаем силата си. "Важна е личността, която вие ще изберете за кмет - деен, компетентен и с личен мотив за да развива града", каза още Милков.

"Чистотата на въздуха в Русе е проблем от З0 години. Като дете носех маска в училище и за жалост миналата година видяхме същия феномен. Това, което ще направя още първите дни, когато стана кмет, ще бъде да дам цялата информация на гражданите", каза още Пенчо Милков. Той добави, че ще пита русенци дали искат да се закупи мобилна станция за измерване на качеството на въздуха, за да го следят постоянно. "Ще чистим редовно улиците, ще садим и дървета, защото чистотата на въздуха не е свързана само с промишлените замърсители. Ще направим така, че хората да имат възможност да заменят отоплителните си уреди", каза още Пенчо Милков. Той припомни, че след негови въпроси в парламента, свързани с качеството на въздуха, три мобилни станции са дошли в Русе и веднага са констатирани нарушения и е наложена глоба на един инвеститор в размер на 400 000 лв. "Това, което кметът трябва да направи веднага, е да задейства държавната машина , защото досега за управляващите думата "мигновено" не съществуваше", категоричен бе Пенчо Милков.

Кандидатът с №71 в бюлетината заяви още, че когато разходва публични средства като кмет на община Русе ще търси потенциала на местните фирми. "Ще направя така, че средствата, дадени за Русе да остават тук, защото усвоените 500 млн. лв. за 8 години отидоха във варненски, шуменски и софийски фирми. Ще следим за качеството и срочността на проектите в общината, за да се подобрява средата постоянно. За да развием бизнеса в града, ще направим ефективно работещ технологичен парк със споделени работни места и пълен достъп до технологии. Ще подкрепя и малките семейни фирми", каза още Пенчо Милков. Той коментира строителството на пътя Русе-Бяла и заяви, че то не е спряно заради съдебните обжалвания, които са приключили много отдавна. "Трябва ясно да кажем на всички, че финансиране не е осигурено от правителството", заяви Пенчо Милков.

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

** - А вие, госпожице, защо не сте сложили предпазния колан? - Извинявам се, г-н полицай, но много ми се търка между гърдите и ме възбужда... - Я сложете колана и отбийте встрани. *** Вчера в магазин за обувки питам продавачката (едно младо момиче): - Тези обувки от велур ли са? - Но моля ви, велурът е рядко животно и е много скъпо.

"Левски" ударно чисти дълговете си. Целта пред ръкодоството на "сините" е след Нова година да падне запора над всички клубни сметки. "До края на годината всичко ще бъде изчистено - заяви изпълнителният директор Павел Колев. - Истината е, че ние и в момента дишаме спокойно финансово. "Левски" е един от най-коректните платци не само на държавата

Рафаел Надал вдигна приказна сватба с половинката си Мария Франсиска Перейо. След 14-годишна връзка двамата се ожениха в събота. Церемонията бе проведена в имението-крепост La Fortaleza. По желание на младоженците сватбата бе обвита в пълна секретност, за да могат двамата да се порадват на уединението си