Здравко Димитров предлага: Професионално организирана приемна на кмета в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/7702731 www.24chasa.bg
ЗДРАВКО ДИМИТРОВ

Гражданите ще бъдат включени във вземането на решения, уверява претендентът на ГЕРБ

Пловдив да се установи трайно като средище за култура в Европа. Хората да се приближат до общината и да бъдат включени във вземането на решения. Градът да се развива, а средата му да става все по-удобна както за възрастните, така и за младите семейства. Местната власт да подкрепя образователните институции - от детските градини до университетите.

Това са част от мерките, които предвижда програмата на кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров.

Неговото кредо е

градоначалникът

да бъде близо

до хората,

защото в последните години пловдивчани се чувстват отчуждени от местната власт.

“Искам хората в следващите 4 години да имат по-сериозно влияние в процесите на вземане на решения”, казва Димитров. И припомня, че като областен управител е имал приемни в 17-те общини, където поставените въпроси са се решавали по възможно най-бърз начин.

Димитров определя себе си като човек на действието. Спортът го е научил на организираност и дисциплина и смята, че тези качества са полезни за управлението.

“На терена играеш с отбора. Но се налага като състезател да вземаш решения и да реагираш бързо в дадена ситуация. По същия начин се действа и в управлението. Ако човек на отговорен пост не може да взема решения, той не става”, допълва претендентът на ГЕРБ. Но уточнява, че един кмет не може да разбира от всичко. За това е нужно да се обгради с екип от експерти и да се допитва до тях.

Димитров смята, че едноличните решения са пагубни и той никога не би прибегнал към тях. Освен до специалисти, той уверява, че ще се допитва и до хората.

“С тази цел представих проект за постоянно действаща професионално организирана приемна. Тя ще може да поеме комуникацията с гражданите, защото кметът не може физически да се срещне с всички, които имат нужда от подкрепа”, обяснява Димитров.

Като кмет предвижда организиране на обществени консултации и допитвания, които ще помогнат за вкарване на повече пловдивчани в изработването на политики и вземане на решения. Тези

обществени

консултации ще

се случват през

уебсайта на

община Пловдив

под формата на пряко гласуване сред хората с избирателни права.

“За всеки важен проект за Пловдив ще има обществено допитване както до гражданите, така и до гилдиите”, категоричен е Димитров. Той непрекъснато повтаря, че неговото управление ще е обърнато към хората.

“Пловдив е на всички граждани, които живеят в него. Екипът ми ще бъде изцяло в услуга на пловдивчани”, натърти кандидатът за кмет от ГЕРБ.

ИНФРАСТРУКТУРА

През изминалите 8 г. Пловдив преживя мащабно развитие.

Ремонтираха се основни булеварди, улици, тротоари, детски градини. Градът преживя модернизация след периода на застой между 2007-2011 г. Няма да е лесно, но ще се опитаме да направим част от важните кръстовища с пътни възли на две нива.

Облекчаването на трафика ще стане с въвеждане на зелената вълна, която десетилетие се отлага.

Транспортната схема трябва да се оптимизира. Стартираме подземния транспортен подлез “Модър-Царевец”, реконструкция на бул. “Марица-север”, нов мост над Марица.

ОБРАЗОВАНИЕ

Новият тип икономика в Европа и света изисква усвояването на специфични знания, високо ниво на образованост и конкурентоспособност.

Пловдивчани ще имат високи доходи, ако образованието на подрастващите отговаря на изискванията на пазара. Имаме езикови гимназии, професионални училища, водещи университети.

Те ще получават подкрепа от общината и от мен, ако бъда избран за кмет.

ГРАДСКА СРЕДА

В следващите 4 г. ще бъда фокусиран да подобряваме всеки детайл от градската среда в кварталите и там, където майките разхождат децата си, а възрастните прекарват по-голяма част от времето си.

Това означава удобни тротоари, чисти и подредени междублокови пространства, много зеленина. Пловдив има нужда от разработване на концепция “Зелен град”.

Много се говори по тази тема, но първите конкретни стъпки са да направим градската среда по-зелена и по-удобна за придвижване, за спорт и за всякакви социални активности.

КУЛТУРА

Европейската столица на културата в Пловдив свършва. Оттук нататък е важно да подкрепим местните творци - художници, музиканти, писатели, артисти и всички хора на изкуството, които произвеждат културен продукт.

Ако се свием и оставим на инерцията Пловдив, ще сбъркаме. Общината може и трябва да помага с логистика всички творци. Градът трябва да си остане столица на културата.

Блясъкът на Стария Пловдив ще бъде възвърнат такъв, какъвто го помним.

АДМИНИСТРАЦИЯ

Администрацията на Пловдив е жив организъм. Ще ни трябва време да се адаптираме към изискванията на новия тип икономика. Нямаме време за отлагане обаче. Никога не съм обичал да протакам нещо, което може и трябва да бъде свършено бързо.

Пловдивчани могат да очакват от мен бързи решения, съобразени с техните изисквания и очаквания.

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отрова за мишки, поставена в стена, е причината 9-годишният Стефчо от Кардам да почине. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. 9-годишният Стефан почина в болница, а две от сестрите му бяха приети в много тежко състояние с натравяне. Отровата е била поставена в отвори, които са зазидани с кал в стената,

Футболистите на "Спартак" (Плевен) най-вероятно няма да пътуват за предстоящия мач с Кариана (Ерден) в събота. Това съобщи регионалният сайт Plevenutre.bg. Причината е до болка позната - неизплатени заплата и напрежение в отбора. Мачът е по програма в 14,30 ч в събота, но няма яснота дали изобщо ще се състои

Освежаваща разходка в парка направи бившият министър Николай Василев, видя "България Днес". Политикът използва последните слънчеви лъчи, за да се раздвижи по парковите алеи в столицата. И докато около него имаше хора с анцузи, Василев беше с официален костюм и