5 години и 6 месеца затвор за бизнесмен, извършвал серия измами в цялата страна

https://www.24chasa.bg/novini/article/7704692 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Районният съд в Монтана призна за виновен 45-годишния С. С. А. от Кюстендил за извършени от него серия измами в цялата страна и го осъди на 5 години и 6 месеца затвор общо.

През януари 2014г. в Стрелча и София С. С. А. договорил с фермера А.Г.А. , че ще му достави телета от Холандия, но не изпълнил ангажимента си и му причинил вреда за 10 800 лева.

През същия месец на 2014г. в Павел баня и София подсъдимият обещал и поддържал заблуждение у Н.И.Ш., че ще му достави от чужбина 30 юници от порода ,,Симентал“, за което взел от него 14100 лева без да достави животните.

По същото време в град Рила и Благоевград С. С. А. получил и от животновъда Я. Р. М. 4 840 лева срещу договорката да му достави 17 телета порода „Симентал“ от Холандия, но не изпълнил ангажимента си. Пак през януари 2014 г. в Трън и Перник С. С. А. възбудил и поддържал заблуждение у А. Р .А., че ще му достави 17 телета ,,Симентал“ от Холандия, за което получил 4500 лева.

В началото на февруари 2014 г. пък в Бойчиновци и София подсъдимият заблудил Т. Д. Г., че ще го снабди с 12 крави порода ,,Холщайн“ и „Редхолщайн“, внос от Австрия, и получил от него 8640 лева, без да изпълни поетото задължение. В посочения период от време С. С. А. при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у пет земеделски стопани, че ще ги снабди с елитни животни, с което им причинил имотна вреда в големи размери -общо 42 880 лева.

За това престъпление съдът призна за виновен и осъди С. С. А. на три години и шест месеца лишаване от свобода, които трябва да изтърпи при първоначален строг режим. Съдът приведе в изпълнение и най-тежката от две предишни условни присъди срещу С. С. А., издадени от Районният съд – Кюстендил за прокарване в обръщение на фалшиви облигации или държавни ценни книжа и документна измама, в размер на две години затвор, които ще трябва да изтърпи допълнително при първоначален строг режим.

Според решението на съда С. С. А. трябва и да заплати общо 27 240 лева обезщетения за имуществени вреди, заедно със законната лихва, на трима от измамените стопани – А. Р. А., Н. И. Ш. и Т. Д. Г., които са подали граждански искове, както и 1089.60 лева държавна такса върху уважения размер на исковете. Присъдата на Районен съд – Монтана е обжалвана и потвърдена от Окръжен съд – Монтана и вече е приведена в изпълнение.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В Гърция се премести Лора Крумова. Бившата водеща на "Комбина" реши да избяга от родината за неопределен период. Журналистката и цялото й семейство вече живеят на остров Лемнос. През 2018-а Лора излезе в майчинство, за да се грижи за дъщеричката си Мина и повече не си намери ново място в тв ефира.

Труп на бебе делфинче изплува на централния плаж във Варна. Мъртвото животно е забелязана вчера рано сутринта. След сигнал от разтревожени хора екоинспекцията в морската столица ще направи проверка по случая. Служители ще свалят биометрични данни на бозайника, за да установят причината за смъртта. 38 са загиналите китоподобни по нашето Черноморие

С нова порция обвинения се сдоби соченият за дясна ръка на Божо Кравата крими герой Иван Терзийски-Веждата. Наред с делото за участие в наркобандата на Божидар Кузманов Веждата застава пред Темида и заради нападение над ченгета. Повод е предотвратен опит да се саморазправи със съпругата си Розалия. Като бонус към това Веждата ще отговаря за закана