Даниел Панов към първия випуск сестри и акушерки във Велико Търново: България има нужда от вас, радвам се, че оставате тук

https://www.24chasa.bg/region/article/7705675 www.24chasa.bg
Даниел Панов приветства първите дипломанти на филиала на МУ-Варна

33 студенти от специалностите „Медицинска сестра” и „Акушерка” завършиха успешно курса си на обучение във Великотърновския филиал на Медицински университет „Д-р Параскев Стоянов” – Варна. Това е първият випуск на ВУЗ-а, отворил врати преди четири години с усилията на Даниел Панов и Община Велико Търново.

За жителите на старата столица функционирането на филиала е знаково, тъй като се възприема като наследник на някогашния търновски Медицински колеж, закрит от правителството на Станишев през 2007 година.

На церемония, състояла се в МДТ „Константин Кисимов“, първите випускници получиха своите грамоти. В препълнената зала и пред целия академичен състав на МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ бъдещите акушерки и медицински сестри положиха клетва. В словото си, ректорът на Медицинския университет проф. Красимир Иванов благодари на Даниел Панов, както и на великотърновската областна управа, че защитиха необходимостта от създаването на този филиал.

„Днес във В. Търново се обучават едни от най-търсените и нужни медицински кадри за страната. Подпомагайки разкриването на тази образователна институция направихте най-добрата инвестиция, която ще се връща многократно“, каза ректорът и изтъкна, че неслучайно старопрестолният град е обявен за историческа и духовна столица на България.

Досегашният кмет и кандидат от ГЕРБ за нов управленски мандат Даниел Панов, който бе официален гост на церемонията, не скри удовлетворението си от факта, че всички випускници остават да работят в България, а част от тях вече са част от екипа на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Даниел Панов припомни многото усилия, вложени за разкриването на филиала във В. Търново. Той благодари на своя екип от общинската администрация и конкретно на Росица Димитрова - директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, както и на Даниела Тасева, ангажирана с цялостния процес по стартирането. „Има неща, които се забравят, но отварянето на филиала е нещо, което никога няма да забравя, защото си спомням ходенето по мъките, в продължение на около две години, което обаче си струваше“, каза Даниел Панов.

Той пожела на младите хора да бъдат здрави, целеустремени, винаги добронамерени и да срещат много обич, както от семействата, така и от своите пациенти. „България има нужда от вас,радвам се че оставате тук – във Велико Търново и в България. Именно това е най-щастливият момент за вашите близки, но и за нас, като управленци“, завърши Даниел Панов.

Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември