Даниел Панов към първия випуск сестри и акушерки във Велико Търново: България има нужда от вас, радвам се, че оставате тук

https://www.24chasa.bg/region/article/7705675 www.24chasa.bg
Даниел Панов приветства първите дипломанти на филиала на МУ-Варна

33 студенти от специалностите „Медицинска сестра” и „Акушерка” завършиха успешно курса си на обучение във Великотърновския филиал на Медицински университет „Д-р Параскев Стоянов” – Варна. Това е първият випуск на ВУЗ-а, отворил врати преди четири години с усилията на Даниел Панов и Община Велико Търново.

За жителите на старата столица функционирането на филиала е знаково, тъй като се възприема като наследник на някогашния търновски Медицински колеж, закрит от правителството на Станишев през 2007 година.

На церемония, състояла се в МДТ „Константин Кисимов“, първите випускници получиха своите грамоти. В препълнената зала и пред целия академичен състав на МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ бъдещите акушерки и медицински сестри положиха клетва. В словото си, ректорът на Медицинския университет проф. Красимир Иванов благодари на Даниел Панов, както и на великотърновската областна управа, че защитиха необходимостта от създаването на този филиал.

„Днес във В. Търново се обучават едни от най-търсените и нужни медицински кадри за страната. Подпомагайки разкриването на тази образователна институция направихте най-добрата инвестиция, която ще се връща многократно“, каза ректорът и изтъкна, че неслучайно старопрестолният град е обявен за историческа и духовна столица на България.

Досегашният кмет и кандидат от ГЕРБ за нов управленски мандат Даниел Панов, който бе официален гост на церемонията, не скри удовлетворението си от факта, че всички випускници остават да работят в България, а част от тях вече са част от екипа на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Даниел Панов припомни многото усилия, вложени за разкриването на филиала във В. Търново. Той благодари на своя екип от общинската администрация и конкретно на Росица Димитрова - директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, както и на Даниела Тасева, ангажирана с цялостния процес по стартирането. „Има неща, които се забравят, но отварянето на филиала е нещо, което никога няма да забравя, защото си спомням ходенето по мъките, в продължение на около две години, което обаче си струваше“, каза Даниел Панов.

Той пожела на младите хора да бъдат здрави, целеустремени, винаги добронамерени и да срещат много обич, както от семействата, така и от своите пациенти. „България има нужда от вас,радвам се че оставате тук – във Велико Търново и в България. Именно това е най-щастливият момент за вашите близки, но и за нас, като управленци“, завърши Даниел Панов.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отрова за мишки, поставена в стена, е причината 9-годишният Стефчо от Кардам да почине. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. 9-годишният Стефан почина в болница, а две от сестрите му бяха приети в много тежко състояние с натравяне. Отровата е била поставена в отвори, които са зазидани с кал в стената,

Футболистите на "Спартак" (Плевен) най-вероятно няма да пътуват за предстоящия мач с Кариана (Ерден) в събота. Това съобщи регионалният сайт Plevenutre.bg. Причината е до болка позната - неизплатени заплата и напрежение в отбора. Мачът е по програма в 14,30 ч в събота, но няма яснота дали изобщо ще се състои

Освежаваща разходка в парка направи бившият министър Николай Василев, видя "България Днес". Политикът използва последните слънчеви лъчи, за да се раздвижи по парковите алеи в столицата. И докато около него имаше хора с анцузи, Василев беше с официален костюм и