Силна подкрепа от жителите на село Баня за независимия кандидат за кмет на Несебър Николай Димитров

https://www.24chasa.bg/region/article/7706536 www.24chasa.bg
Николай Димитров показва как ще изглежда многофункционалната сграда в Баня.

По време на предизборната си кампания независимият кандидат за кмет на Несебър Николай Димитров се срещна с жителите на село Баня. За дейността си през годините той се отчете с 30-минутен филм, нагледно представящ постигнатите резултати и развитието на цялата община. По време на срещата Николай Димитров подчерта, че реализираното строителство на територията на Несебър и съставните селища е в резултат на добрата комуникация и на колективния и ползотворен труд между общинския съвет и общинската администрация. Независимият кандидат-кмет и пред жителите на Баня разясни, че всички съставни селища получават средства на базата на предложения, подадени от кметовете по места за приоритетни обекти, съобразени с рамката на бюджета, и след одобрение от общински съвет.

Николай Димитров говори за социалната политика на Община Несебър и постигнатите добри резултати в тази област. Той подчерта, че грижа и внимание има за всяка една възрастова група и разясни, че от общинския бюджет се субсидират читалища, пенсионерски клубове, детски градини, училища, субсидира се сектор здравеопазване и др. И  при тази среща Димитров заяви категорично, че: „Нашата политика и практика е да не се закриват училища, защото не всеки иска или има възможност детето му да пътува до друго населено място, дори предвиждаме в някои от образователните заведения в съставни селища на общината да се построят и физкултурни салони. На територията ни няма закрити училища.”

Николай Димитров обърна значително внимание и многофункционалната сграда с обществено предназначение в Баня, на чието строителство преди около месец бе даден официален старт. В нея ще има полусутерен, в който ще се помещават складове и котелно. На партерния етаж ще бъде разположен пенсионерски клуб и помещения за читалищна дейност, включващи многофункционална зала и сцена със съблекални към нея, както и компютърен клуб, и библиотека. На втория етаж на сградата ще има фитнес зала, зала за аеробика с преходно помещение за детска анимация и две съблекални за посетителите с баня и тоалетна към всяка една от тях. Предвижда се строителство на сцена пред новооформящото се външно площадно пространство. „Съобразили сме се с това, което сте казали, че искате да има в тази нова сграда.”, увери Николай Димитров, показвайки визуализация на проекта. Той информира жителите на Баня, че подобни многофункционални сгради са предвидени да бъдат изградени и в Оризаре, и в Тънково.  Независимият кандидат-кмет  увери, че ще продължат да се извършват текущи ремонти в селото, където е нужно.

В двуетажната постройка ще намерят място пенсионрески клуб, читалище, компютърен клуб и библиотека.
В двуетажната постройка ще намерят място пенсионрески клуб, читалище, компютърен клуб и библиотека.

Димитров  запозна жителите на Баня с някои от реализираните проекти по европейски програми, както и с новите идеи, които има за подобряване на условията на живот на някои от съставните селища. Той отговори на зададени от присъстващите въпроси, а накрая на срещата получи силна подкрепа и от жителите на Баня. Той им благодари за добрите думи и заяви готовност да работи за развитието на общината, защото за успеха са важни целите.

Жителите на село Баня завияха подкрепата си за независимя Николай Димитров.
Жителите на село Баня завияха подкрепата си за независимя Николай Димитров.

Николай Димитров е независим кандидат-кмет, той е под № 69 в бюлетината.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",