Полина се върна от Испания, за да бъде доброволец в кампанията на Весела Лечева

https://www.24chasa.bg/region/article/7707719 www.24chasa.bg
Полина Георгиева

Търновката Полина Георгиева се върна от Испания, за да бъде доброволец в кампанията на Весела Лечева. „Много я харесвам и много се гордея, че съм съгражданка със световен и олимпийски шампион. Убедена съм, че Весела Лечева ще бъде достоен кмет на родния ми град, в който аз искам да се върна, след като завършва двете магистратури по история, които съм започнала в момента“, казва Полина.

Откакто се е върнала в родния си град, среща и говори само с хора, които са недоволни и разочаровани от последните 8 години управление на ГЕРБ. „Но в същото време са толкова апатични и отчаяни, че вече не вярват в нищо и на никого. Аз обаче вярвам във Весела Лечева и вярвам, че на този град му е нужна жена начело. Защото жената е стопанин, жената мисли за всички като за семейство, тя дава идеите, грижи се, тя е енергията. Освен това, след като осем години вече управлява ГЕРБ и резултатът е този - непроходими за колички и хора с увреждания тротоари, тесни тротоари, често запушени от неправилно паркирани автомобили, улици в дупки и улици, които се превръщат в реки, когато завали, значи е време начело да застане друг и този друг е Весела Лечева“, казва Полина.

20 г. вече Полина живее в Испания, но се връща през лятото, за да е близо до своите близки. Понякога води и приятели със себе си. „Знаете ли какво казват за нашия град? Аз често им говоря за Велико Търново. Това, че съм родена в старата българска столица, богата на толкова история, много ми помага и ме прави интересна. Но ги водя тук, те виждат един прекрасен град и казват, че все едно са попаднали в приказката за Спящата красавица, защото все едно времето тук е спряло и градът спи. И аз мисля така. Около Царевец всичко е долу-горе добре, сякаш направено за туристите. Но вътре в града…“, казва Полина.

И признава, че тя самата е с леви убеждения и това не е по наследство. Фамилията й е по-скоро с демократични нагласи, но тя самата вярва, че икономиката трябва да управлява политиката, а не обратно,че държавата трябва да помага на бизнеса, а не да го прави зависим.

„Винаги е време за леви идеи. Все по-малко млади хора продължават да подкрепят идеите на Чикагската школа. За обществото този алгоритъм не е успешен, няма как да виждаш, че навсякъде хората са зле и да продължаваш да се доверяваш на американската мечта“, казва още Полина.

Тя е категорична, че след две години, когато завърши магистратурите си, ще се върне във Велико Търново завинаги и ще се запише в младежката организация на БСП. „Там няма какво да храни душата ми. Испания ми даде образование, но тук са корените ми. И се надявам, когато се върна, отново да работя за Весела Лечева, но тогава тя да бъде кмет на Велико Търново“.

Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12