В Добричка област ще се търсят най-много кадри за услугите, сочи проучване

https://www.24chasa.bg/region/article/7707969 www.24chasa.bg
Зам.-областният управител Живко Желязков СНИМКА: Дияна Райнова

В Добричка област 103 фирми са попълнили въпросника сред работодателите за нуждите им от работна ръка – съобщи пред работна група в областната администрация в Добрич представителят на дирекция „Бюро по труда“ Атанас Йорданов.

Спрямо средният показател за страната – 57.3 % попълнени анкети, за област Добрич се отчита добра активност – 88.8 %. Това, което прави впечатление от направеното проучване, е, че с най-висок дял в следващите 12 месеца ще се търсят и наемат хора от сферата на услугите.

Търсени ще са кадри в областта на туризма, медицината, педагогиката, селското и горско стопанства.

Присъствалите на срещата членове на работната група отново единодушно се обединиха в решението си да се изпрати препоръка за съгласуване с работодателските организации на фирмите, които попадат в представителната за областта извадка за анкетно проучване, то да се прави веднъж годишно, вместо както до сега – два пъти.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",