Раздават топъл обяд във Велико Търново в Международния ден за борба с глада

https://www.24chasa.bg/region/article/7709993 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

За 5-та поредна година Община Велико Търново активно ще се включи в отбелязване на Международния ден за борба с глада – 16 октомври, подпомагайки реализацията на благотворителна кампания, организирана от местната структура на Български червен кръст, предадоха от общината.

На 16 октомври от 12:30 до 13:30 часа пред сградата на Съдебна палата доброволци на Български младежки Червен кръст-Велико Търново ще раздават над 150 порции топъл обяд на нуждаещи се граждани.

Приготвянето на храната се осъществява от Домашен социален патронаж, като продуктите са осигурени чрез дарителска акция, която бе проведена на територията на верига супермаркети в града.

Задоволяването на потребностите от приготвена храна на гражданите, е сред основните приоритети и ангажименти на Община Велико Търново в социалната сфера. Чрез Домашен социален патронаж – Велико Търново, общината ежедневно предоставя услугата „Доставка на храна в дома“ за над 400 свои абонати на територията на 14 населени места.

Във Велико Търново функционира и социалната услуга „Обществена трапезария“, финансирана от Фонд „Социална закрила“, която предоставя топла храна всеки делничен ден на 75 социално-слаби и крайно нуждаещи се.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане