Даниел Панов: Догодина започва смяната на старите печки на дърва и въглища

https://www.24chasa.bg/region/article/7710163 www.24chasa.bg
Даниел Панов бе заедно с евродепутата Ева Майдел при срещите си в местните компании

За домакинствата подмяната ще е безплатна

Предстоящото осигуряване на нови и екологични отоплителни уреди, които да заменят печките на дърва и въглища на домакинствата, бе сред основните теми на разговорите между досегашния кмет на Велико Търново Даниел Панов и служителите на две местни компании. Старата столица е сред първите български градове с реални мерки в тази насока, подчерта Панов.

Основата бе поставена във втория управленски мандат  с успешно защитения проект по програма Life+ на Европейската комисия. Така още от следващата година започва поетапната подмяна на старите печки на дърва и въглища на близо 550 домакинства в широкия център, Стария град и кв. „Асенов“.

Даниел Панов: Догодина започва смяната на старите печки на дърва и въглища

Новите отоплителни уреди ще са безплатни за домакинствата. Те ще работят с пелети или газ. Очакваният резултат е годишно намаление на фините прахови частици с 8,5 тона.

Велико Търново е сред одобрените общини и по мярка на Оперативна програма „Околна среда“, по която ще бъдат обхванати още 2500 домакинства във всички квартали на града. Освен подмяна на печките на дърва и въглища с нови и щадящи околната среда отоплителни уреди, друга от дейностите ще е монтирането на филтри.

Във Велико Търново вече работи и първата автоматична станция за измерване на качеството на въздуха, разположена в най-големия квартал – „Бузлуджа“. Данните от нея са в реално време и са публично достъпни на сайта на общината. По защитения от Даниел Панов и екипа му проект по Life+ до края на годината ще бъдат доставени още две мобилни станции.

В срещите с хората участваха кандидатите за общински съветници от отбора с номер 43 на ГЕРБ и СДС Мариян Арабаджиев и Атанас Парушев, а своята подкрепа даде и българският евродепутат Ева Майдел. Тя подчерта, че доверието на европейските институции в кметовете е много важно и задължително условие, за да върви един град напред и да се развива. „Даниел Панов е единственият сред кандидат-кметовете, който може да гарантира европейското бъдеще на Велико Търново“, категорична бе Ева Майдел.

Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка